Austria: Aderarea Romaniei la Schengen Sustinuta cu Masuri de IMPACT Luate de Karl Nehammer

Austria Aderarea Romaniei Schengen Sustinuta Masuri IMPACT Karl Nehammer

Austria a pus in aplicare o serie de masuri foarte importante, care au si un impact semnificativ in ajutarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca la ordinul lui Karl Nehammer politistii austrieci au inceput o colaborare cu cei sarbi pentru protejarea granitelor Uniunii Europene, atat in zonele cu Ungaria, cat si cele cu Bulgaria.

Austria vede acum rezultatele majore ale masurilor pe care Karl Nehammer le-a pus in aplicare in momentul in care era ministrul de interne al tarii, proiectul incepand in 2020, iar Gerhard Karner, succesorul sau, lauda rezultatele care au dus la o scadere a numarului de migranti care au ajuns in tara in ultimele luni de zile.

Austria a blocat aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in decembrie 2022, insa un an mai tarziu, situatia este complet diferita, iar guvernul de la Viena pare mult mai dispus sa ne permita sa intram in sistem, chiar daca nu se stie deocamdata cand anume ar putea fi sustinut un vot in acest sens, sansele ca el sa aiba loc in 2023 fiind mici.

“Aș dori să mulțumesc contingentului de poliție austriac pentru angajamentul și angajamentul lor în combaterea crimei organizate. Cooperarea strânsă, transfrontalieră, în lupta împotriva mafiei brutale a contrabandei este absolut necesară. Abilitățile specialiștilor austrieci în drone sunt, prin urmare, solicitate și la granița dintre Serbia și Macedonia de Nord.

În ultimele săptămâni, Serbia a început măsuri intensive la granițele sârbo-bulgare și sârbo-maghiare în urma conflictelor armate dintre grupurile de contrabandişti din Serbia. Prin urmare, numărul arestărilor din Burgenland a scăzut drastic în ultimele săptămâni. Acest lucru se datorează controalelor de-a lungul rutelor contrabandiştilor, dar şi măsurilor luate de poliţia austriacă de-a lungul frontierei Burgenland – Ungaria.”