Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA pentru Romania privind Armata si Razboiul

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Romania Armata Razboiul

Ministrul Apararii transmite anunturi importante de ultima ora, iar asta pentru ca vorbeste despre Romania si razboiul care se desfasoara in Ucraina, totul in ideea de a le pune oamenilor in vedere ceea ce ar trebui sa stie cu privire la situatia actuala, una extrem de complicata, dar totusi deocamdata sub control.

Ministrul Apararii explica mai jos ca in ciuda a ceea ce se intampla in Ucraina din cauza atacurilor Rusiei, Romania este in continuare in siguranta, separat Armata Romana aducand in atentie si exercitiile pe care le desfasoara militarii in aceasta perioada, ele urmand a continua si in cursul lunilor urmatoare.

“Anul acesta a fost un an special, un an cu provocări de securitate mari, generate de agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, lucru care a făcut ca și la granița României să avem situații de securitate care să necesite un nivel de atenție din partea noastră sporit. Vă amintesc situația în care resturi de drone au atins teritoriul românesc.

Lucru care a creat preocupare atât în rândul opiniei publice, dar și în ceea ce privește componenta militară a arhitecturii de securitate a României. Vreau să vă spun că e un an în care au existat mine care au plutit în derivă pe Marea Neagră, motiv pentru care, atât la nivel politic, cât și militar, am subliniat, în toate formatele în care am participat, importanța regiunii Mării Negre, unde România este principalul donator de securitate, dacă putem spune așa ceva, generat de nivelul de stabilitate politică.

De predictibilitate politică, dar și de componenta militară a României, componentă militară care își face datoria. În paralel cu aceste provocări de natură securitară, iată, a apărut, nu cu foarte mult timp în urmă, o altă situație în Orientul Mijlociu, o situație care generează preocupare la nivel global. Armata, printre altele, în anul acesta în care a trecut, a participat la misiuni umanitare, a ajutat și alte instituții.

La Batalionul 634 Infanterie „Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra Neamț, soldații gradați profesioniști din cadrul unităților subordonate Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” au urmat cursul de brevetare mecanici conductori transportor amfibiu blindat, organizat de Centrul de perfecționare tancuri și auto ,,Colonel Pandele Predescu” din Pitești. Bine ați venit în echipă! Ne vedem la exerciții.

Soldații gradați profesioniști, repartizați pentru instruire la Batalionul 912 Tancuri „Scythia Minor” din garnizoana Murfatlar, au executat primele ședințe de familiarizare cu armamentul specific tancurilor în poligonul Tortoman, marcând începutul carierei lor ca tanchiști.”