Netflix are vești grozave pentru intreaga lume, anuntul de ultim moment al CEO-ului

netflix greve

Netflix, prin co-CEO-ul Ted Sarandos, a exprimat recent ușurarea sa că grevele duble de la Hollywood s-au încheiat, subliniind că platforma de streaming nu a suferit întreruperi semnificative în lansarea de serii originale și filme.

Netflix, participând la Conferința Globală Media și Comunicații UBS din New York, prin Sarandos, a vorbit despre impactul grevelor Sindicatului Scenariștilor Americani (WGA) și al Sindicatului Actorilor Americani (SAG-AFTRA) asupra industriei. „Suntem mai mult decât încântați că grevele sunt acum în spatele nostru. Sunt cu adevărat entuziasmat de asta,” a declarat Sarandos.

Netflix spune că deși 2023 a fost un an marcat de întârzieri în producțiile originale din cauza grevelor, platforma a reușit să mențină un ritm constant în livrarea conținutului către clienți. „Nu putem spune că COVID a fost benefic pentru cineva, dar ne-a oferit experiența de a livra conținut în timpuri incerte,” a adăugat executivul.

Netflix nu a fost afectata de gravele de la Hollywood

Netflix, pentru 2024 se pregătește să lanseze noi sezoane ale unor seriale de succes precum „Bridgerton”, „Cobra Kai” și „Emily în Paris”. De asemenea, în curând vor fi lansate filmul „Rebel Moon” al lui Zach Snyder, descris de Sarandos ca fiind „Star Wars-ul” regizorului, și „Maestro”, biopicul lui Leonard Bernstein regizat de Bradley Cooper, aflat în cursă pentru Oscar.

Netflix, in ciuda provocarilor a gestionat eficient bugetul de conținut, estimând o cheltuială de aproximativ 1 miliard de dolari mai mică decât era așteptat pentru 2023, ca urmare a grevelor. Acest lucru a contribuit la creșterea fluxului de numerar liber la aproximativ 6,5 miliarde de dolari pentru anul întreg. Pentru 2024, bugetul de conținut al Netflix rămâne impresionant, țintind la 17 miliarde de dolari.

„Ați văzut o creștere constantă a bugetului nostru de conținut, proporțională cu creșterea noastră,” a spus Sarandos. Acest lucru reflectă adaptabilitatea și agilitatea Netflix în fața schimbărilor din industrie, subliniind angajamentul companiei de a oferi conținut de calitate și divers pentru abonații săi din întreaga lume.

Netflix demonstrează nu numai capacitatea sa de a naviga prin ape tulburi, dar și optimismul și entuziasmul pentru viitor. Cu un portofoliu în continuă expansiune și investiții strategice în conținut, Netflix își consolidează poziția de lider în industria divertismentului digital.

Netflix este liderul mondial în servicii de divertisment, oferind o gamă largă de seriale, filme, documentare și multe altele pe o platformă de streaming bazată pe abonament.