Ministrul Mediului: Important Anunt de ULTIM MOMENT, Actiunile Luate pentru Romania

Ministrul Mediului Important Anunt ULTIM MOMENT Actiunile Luate Romania

Ministrul Mediului le vorbeste romanilor despre actiunile de ultim moment pe care le-a derulat in Romania, Mircea Fechet explicandu-le oamenilor despre discutia pe care a avut-o cu ambasadorul Frantei in Romania, discutandu-se despre intensificarea colaborarii bilaterale in proiecte de mediu in viitor.

Ministrul Mediului detaliaza mai jos ceea ce ar trebui sa stie toti romanii cu privire la masurile care ar trebui sa fie luate din acest punct de vedere, dar si despre ceea ce este insuficient in momentul de fata, autoritatile din Romania trebuind sa se implice mai serios din multe puncte de vedere.

“Ministrul Mircea Fechet a primit, astăzi, vizita Excelenței Sale Nicolas WARNERY, Ambasadorul Republicii Franceze în #România. Printre subiecte s-au numărat intensificarea colaborării bilaterale în proiecte de mediu , măsuri pentru combaterea schimbarilor climatice, economia circulară, managementul apelor.

”Așa cum știți deja, #Franța și România au relații bilaterale foarte bune, susținute de profunde legături istorice, culturale și de prietenie. În acest context, îmi exprim aprecierea pentru semnarea Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România și Franța, în luna octombrie a anului 2020.

De asemenea, cred că suntem cu toții de acord că schimbările climatice și degradarea mediului reprezintă două dintre cele mai grave amenințări ale lumii. Efectele acestor schimbări, precum incendiile, seceta și inundațiile de amploare, se produc din ce în ce mai frecvent în fiecare an, iar acțiunile de combatere a acestora la nivel mondial.

Sunt în continuare insuficiente față de ceea ce este necesar pentru atingerea obiectivelor pe termen lung, potrivit Acordului de la Paris și Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Atât Franța cât și România și-au reafirmat sprijinul față de implementarea obiectivelor agreate la nivelul Uniunii Europene și în cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Îmi doresc aprofundarea cooperării bilaterale în sectoarele de viitor.

Si sper că vom intensifica schimburile de experiență cu privire la întărirea capacităților instituționale, proiectele concrete de combatare a despăduririi și degradării pădurilor, precum și schimburile de bune practici în materie de atenuare a emisiilor de gaze cu efect de seră, adaptarea la impactul schimbărilor climatice și implementarea Agenedei 2030 pentru dezvoltrare durabilă”, a declarat ministrul Mircea Fechet.”