Austria UMILESTE Romania in Continuare, Anunt de ULTIMA ORA privind Aderarea la Schengen

Austria UMILESTE Romania Continuare Anunt ULTIMA ORA Aderarea Schengen

Austria umileste Romania in continuare in ceea ce priveste aderare ala Schengen, iar asta deoarece ministrul de interne, Gerhard Karner, a facut un nou anunt important cu privire la faptul ca extinderea spatiului fara controale la frontiere nu poate fi realizata inaintea incheierii unui nou pact privind migratia in cadrul UE.

Austria vrea in continuare solutii clare si puternice pentru protejarea Spatiului Schengne, astfel incat o posibila extindere sa fie facuta in cele mai bune conditii, lucru care in momentul de fata nu este posibil, dar asta nu vine ca vreo surpriza chiar atat de mare, avand in vedere contextul actual privind migratia ilegala, care a crescut la cote alarmante.

Austria da de inteles ca va refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca va fi organizat un consiliu JAI extraordinar la final de decembrie, insa deocamdata nu este foarte clar ce anume urmeaza sa se intample din punct de vedere al sustinerii Romaniei pentru intrarea in spatiul fara controale la granitele interne dintre tari.

“În prezent, nu există libertate de a călători în Europa deoarece, din motive de securitate, mai multe state membre își controlează granițele decât oricând – inclusiv Austria. Există doar o soluție cu protecție robustă și funcțională a frontierelor externe. Trebuie să facem Schengen mai bun, nu mai mare. Este important ca pactul să fie încheiat rapid.

Dar ceea ce este și mai important este că există un rezultat bun și adecvat. Trebuie să împiedicăm oamenii să se îndrepte spre Europa. Cheia pentru aceasta este asigurarea continentului în loc de salvare pe mare. Unsprezece state membre efectuează în prezent controale la frontierele interne, iar unele chiar le-au extins.”