Ministrul Educatiei: Actiunile PRIORITARE pentru Scolile si Elevii din TOATA Romania Acum!

Ministrul Educatiei Actiunile PRIORITARE Scolile Elevii TOATA Romania Acum

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial actiunile prioritare care sunt derulate pentru scolile si elevii din toata Romania, iar asta pentru ca in imediata noastra atentie, Ligia Deca ne aduce un forum globlal pentru educatie, care este organizat la Bucuresti in perioada urmatoare si care are o importanta majora.

Ministrul Educatiei vorbeste in mod oficial deasemenea inclusiv despre un forum separat dedicat predarii intr-un mediu digital, care implica si folosirea inteligentei artificiale, iar mai multe detalii despre toate acestea, puteti citi chiar acum mai jos, daca sunteti interesati de informatiile care ne sunt furnizate.

“În perioada 6 – 8 decembrie 2023, se desfășoară, la București, „Forumul global privind viitorul educației și al competențelor 2030”. Forumul global este o platformă de colaborare pentru proiectarea și implementarea curriculumului educațional, care reunește factori de decizie politică, lideri de gândire și parteneri sociali, profesori, studenți și elevi. Aceștia au oportunitatea de a identifica domenii de intervenție în elaborarea de noi politici/instrumente.

De a formula soluții la provocările actuale și de a promova schimbul de bune practici și învățarea reciprocă. Ediția din acest an a Forumului are ca temă „Spre busola didactică a OCDE într-o lume VUCA: Navigarea prin incertitudine și complexitate cu ajutorul Inteligenței Artificiale generative, recuperarea post-Covid și dezastrele naturale sau provocate” și reunește peste 150 de experți, profesori, reprezentanți guvernamentali din sectorul educației, la nivel internațional.

Sesiunile de lucru abordează exemple de bune practici bazate pe pedagogii inovative centrate pe folosirea inteligenței artificiale, a digitalului și a roboticii în formarea competențelor STEM/STEAM. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Educația 2030”, derulat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Informații suplimentare pot fi consultate în agenda evenimentului.

IMPORTANT: Sesiunea de deschidere (cu începere de la ora 9:45) poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și pe canalele SM ale OCDE. Ministerul Educației organizează în perioada 6 – 8 decembrie 2023, la București, „Forumul global privind viitorul educației și al competențelor 2030”. Eveniment se desfăoară în cadrul proiectului „Educația 2030” derulat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Ediția din acest an a Forumului va avea ca temă „Spre busola didactică a OCDE într-o lume VUCA: Navigarea prin incertitudine și complexitate cu ajutorul Inteligenței Artificiale generative, recuperarea post-Covid și dezastrele naturale sau provocate” și va reuni peste 150 experți, profesori, reprezentanți guvernamentali din sectorul educației, la nivel internațional. Sesiunile de lucru vor aborda exemple de bune practici bazate pe pedagogii inovative centrate pe folosirea inteligenței artificiale, a digitalului și roboticii în formarea competențelor STEM/STEAM.”