Volodimir Zelenski: Noi Anunțuri Oficiale Importante ale Președintelui Ucrainei

Volodimir Zelenski Noi Anunțiri Oficiale Importante ale Președintelui Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut declarații semnificative astăzi, subliniind intensificarea eforturilor internaționale ale țării sale și cooperarea strânsă cu Statele Unite ale Americii.

Zelenski a început prin a anunța reîntoarcerea a opt copii ucraineni care fuseseră deportați în Rusia din teritoriul ucrainean ocupat temporar. Președintele a mulțumit Statului Qatar pentru medierea eficientă și lui Dmytro Lubinets, Omudsman, precum și întregii echipe care se ocupă de această problemă.

În cadrul activităților sale internaționale, Zelenski a evidențiat lucrul activ al delegației ucrainene în Washington. Delegația este compusă din Ruslan Stefanchuk, Președintele Verkhovna Rada, Andriy Yermak, Șeful Biroului Președintelui, și Rustem Umyerov, Ministrul Apărării.

Eforturile includ întâlniri importante, în special în Congresul Statelor Unite și cu reprezentanții Administrației Președintelui Biden, inclusiv Secretarul Apărării Austin și Secretarul de Stat Blinken. Zelenski a subliniat că lucrările sunt cât se poate de energice și că, ca rezultat, Ucraina a primit semnale pozitive și necesare, precum și un nou pachet de ajutor și sprijin militar din partea Americii.

Subliniind independența Ucrainei, Zelenski a afirmat că țara sa nu caută să depindă doar de parteneri, ci aspiră și poate deveni realist un donator de securitate pentru toți vecinii săi, atunci când își poate garanta propria protecție. „Cu adevărat putem. Absolut real,” a declarat Zelenski.

Președintele a invitat, de asemenea, toate companiile americane de apărare să colaboreze cu Ucraina. „Sunt sigur că împreună putem crea un nou și puternic arsenal al libertății, care va fi un ajutor de încredere pentru toate națiunile libere ale lumii,” a spus el.

Accentuând pe colaborarea internațională, Zelenski a afirmat: „Putem face mult mai multe împreună decât oricare dintre noi poate face singur. Așa că să continuăm să lucrăm împreună. Pentru o putere mai mare a libertății.” Echipa ucraineană se află în Washington și va prezenta perspective și oportunități specifice.

Zelenski s-a adresat participanților la conferința industriei de apărare DFNC1: Ediția SUA, care are loc în Washington. Scopul acestei conferințe este de a întări cooperarea și proiectele comune de apărare între companiile de apărare ucrainene și americane.