Romania: Noi Masuri de ULTIM MOMENT in Speranta Aderarii la Schengen

Romania Noi Masuri ULTIM MOMENT Speranta Aderarii Schengen

Romania continua sa ia masuri de ultim moment in speranta aderarii la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre un nou anunt oficial facut de catre ministrul de interne, Catalin Predoiu, care la cel mai recent Consiliu JAI a pledat pentru permiterea aderarii tarii noastre, un deziderat al extrem de multor romani.

Romania continua sa spere ca aderarea la Schengen va fi posibila, in ciuda faptului ca pana acum am avut parte doar de foarte multe respingeri din partea multor tari europene, mai recent din partea Austriei, insa chiar si asa, Catalin Predoiu doar a militat pentru aderarea tarii noastre, fara a obtine vreun rezultat concret.

Romania spera ca pana la final de an 2023 sa mai fie organizat un Consiliu JAI care sa ne permita aderarea la Schengen, dar deocamdata nimeni nu stie clar ce sanse reale sunt ca acest lucru sa se intample, sau ca Austria si Olanda sa ne accepte atat pe noi, cat si pe Bulgaria, pentru ca problema aderarii este foarte complicata.

“Am pus accentul pe importanța extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria, subliniind contribuția noastră la securitatea comună și respectarea criteriilor Schengen. În cadrul lucrărilor am demonstrat prin argumente faptul că nu există nicio incompatibilitate între extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și discuția privind îmbunătățirea performanței tuturor țărilor din Spațiul Schengen.

Cu România și Bulgaria în Spațiul Schengen, acesta va fi consolidat, pentru că ambele țări performează în combaterea migrației ilegale. Totodată, am solicitat Președinției Consiliului să identifice scenarii optime de gestionare a subiectului în continuare, astfel încât să fie facilitată adoptarea unei Decizii pozitive privind aderarea la spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an.”