Ministrul Educatiei: Important Anunt, Elevii Laudati Oficial de Autoritati, ce au Realizat

Ministrul Educatiei Important Anunt Elevii Laudati Oficial Autoritati Realizat

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de romani un foarte important anunt oficial prin care sunt laudati elevii din tara, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentia noastra o serie de elevi care au avut rezultate exceptionale la olimpiada internationala de Stiinte pentru Juniori, care s-a desfasurat in Thailanda.

Ministrul Educatiei ofera mai jos mai multe informatii cu privire la medaliile obtinute de catre elevii romani care au participat la aceasta olimpiada, iar dupa cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre rezultate surprinzator de bune, ceea ce vine ca o veste excelenta pentru foarte multi dintre noi acum.

“Rezultate remarcabile ale elevilor români, la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023), care s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda. Lotul Olimpic al României a obținut 4 medalii de argint și 2 de bronz. Felicitări, NEAG TUDOR BRENDAN, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalie de argint.

JICU ALEXANDRU IOAN, Școala Gimnazială nr. 10, Bacău – medalie de argint; COVRIG RAUL ALEXANDRU, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației – medalie de argint; GHEORGHE RAREȘ RĂZVAN, Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, Buzău – medalie de argint; MACOVEICIUC SABRINA GIULIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – medalie de bronz.

NEGUREANU ALEXANDRU PAUL, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz. Delegația României a fost coordonată de Victor PĂUNESCU, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, București, George-Alexandru CROITORU, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București, Iacob VOICHIȚONIU, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București.

Observatori: Ionel-Florian LIXANDRU, Secretar de Stat, Ministerul Educației; Felicia MAN, șef serviciu, Ministerul Educației; Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente.

De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie. IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări. Anul acesta au participat 54 de țări. Competițiile academice ale IJSO includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât ca întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.”