Romania in Schengen: Ciolacu Anunta ca Austria RENUNTA la Veto-ul pentru Aderare

Aderarea Romaniei la Schengen a fost anuntata oficial de catre Marcel Ciolacu, Austria renuntand la veto-ul din decembrie 2022, iata ce spune premierul roman.

Romania in Schengen Ciolacu Anunta Austria RENUNTA Veto Aderare

Romania in Schengen se transforma din vis in realitate, iar asta pentru ca premierul Macel Ciolacu a anuntat in mod oficial faptul ca Austria a hotarat sa renunte la veto-ul din decembrie 2022 si sa permita in sfarsit aderarea tarii noastre, deocamdata doar cu granitele aeriene, dar si acesta este un pas extrem de important, in final.

Romania in Schengen nu va intra si cu granitele fizice, iar asta pentru ca Austria nu vrea si deschiderea frontierelor terestre, ci doar a celor aeriene, care sunt mai bine pazite si prin care e imposibil ca migrantii sa treaca, deci nu vom vedea schimbari daca plecam cu masina din tara, ci doar daca zburam intr-o alta tara din sistem.

Romania in Schengen ar veni si cu anumite cerinte ale Austriei, care vrea intensificarea controalelor la granitele noastre cu Ungaria si Bulgaria, dar inclusiv o crestere a numarului de migranti reprimiti de catre noi, dupa ce li se respinge cererea de azil de pe teritoriul austriac, fara a se sti cand am putea intra in Schengen si cu granitele terestre.

“Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”