Austria: Karl Nehammer CRITICAT foarte Dur dupa Incapatanarea Blocarii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer CRITICAT Dur Incapatanarea Blocarii Aderarii Romaniei Schengen

Austria ramane in atentia intregii Europe, iar Karl Nehammer este criticat foarte dur din cauza incapatanarii de a refuza aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca reputatul fost ministru de externe din Luxembourg, Jean Asselborn, a vorbit din nou despre raul major pe care cancelarul austriac il face cu atitudinea sa.

Austria, prin Karl Nehammer, se opune intregii Europe cu politica sa de blocare a aderarii Romaniei la Schengen, iar asta in conditiile in care Asselborn i-a spus inca din 2018 cancelarului de a Viena ca trebuie gasita o solutie europeana pentru problemele generate de numarul mare de refugiati care ajung in UE.

Austria nu va scapa de refugiati, oricat ar incerca Karl Nehammer sa blocheze intrarea tuturor in tara sa, insa este nevoie de solutii care duca la o gestionare corecta a situatiei, dar si la o cooperare mult mai buna intre tarile din UE, astfel incat Spatiul Schengen sa nu fie blocat de controale, iar Romania si Bulgaria sa poata adera.

“Blocada Schengen de către Austria pentru România și Bulgaria nu are nicio legătură cu migrația. Dacă politica internă austriacă poate declanșa un astfel de veto în Europa, atunci responsabilii din Austria nu au înțeles Europa. I-am spus actualului cancelar austriac Karl Nehammer, când era încă ministru de Interne, înțeleg, aveți prea mulți refugiați.

Dar haideți să găsim o soluție europeană. Nu spun: migrație dezinhibată. Permiteți-mi să spun mai întâi că migrația este aici pentru a rămâne. De asemenea, în următorii 20 sau 30 de ani. Deci trebuie să găsim o soluție europeană. Nu avem asta. Am avut o abordare bună în 2015 când am decis relocarea (redistribuirea refugiaților, notă). Însă comisia nu a luat măsuri.”