Aderarea Romaniei la Schengen este NESIGURA, Anuntul de ULTIMA ORA al Premierului Bulgariei

Aderarea Romaniei Schengen NESIGURA, Anuntul ULTIMA ORA Premierului Bulgariei

Aderarea Romaniei la Schengen ramane nesigura in momentul de fata, iar un anunt de ultima ora facut de catre premierul bulgar, Nikolay Denkov, ne aduce in atentie faptul ca negocierile cu Austria continua in aceste zile, pentru ca nu este deocamdata sigura acceptarea aderarii tarilor noastre, guvernul de la Viena avand o serie de cerinte.

Aderarea Romaniei la Schengen va depinde intr-o foarte mare masura de ceea ce se va intampla in cursul urmatoarelor zile si saptamani de negocieri, iar asta deoarece intrarea tarii in Spatiul Schengen doar cu spatiul aerian depinde si de anumite masuri pe care Comisia Europeana trebuie sa le puna de indata in aplicare in UE.

Aderarea Romaniei la Schengen nu este inca “batuta in cuie”, astfel ca ramane de vazut daca guvernele de la Bucuresti si Sofia vor avea capacitatea de a isi sustine cauza pana la capat pentru a isi indeplini acest obiectiv atat de important, care timp de ani de zile a fost imposibil de atins, insa iata ca lucrurile se schimba si in bine.

“Suntem în proces de negocieri. Ceea ce vedem astăzi este poziția Austriei în cursul acestor negocieri. Deci, este timp să vedem cum va arăta rezultatul final. În zilele și săptămânile următoare, totul va fi pe masă și negociat.  Negocierile au început, ele au loc literalmente astăzi și vor continua în zilele următoare.

Dacă este vorba despre contribuția Europei la paza graniței, așa cum sunt unele dintre punctele prezentate de austrieci – bineînțeles că da – suntem deschiși la asta, vom accepta și sprijin material în ceea ce privește echipamentele și mai mulți oameni la granițăl. Nu este acceptabil ca Bulgaria să fie tratată diferit față de alte țări.”