DSU Romania Anunta Primirea unui Nou Elicopter Black Hawk (VIDEO)

DSU Romania Anunta Primirea Nou Elicopter Black Hawk VIDEO

DSU Romania a anuntat in mod oficial primirea celui de-al saselea elicopter Black Hawk, dedicat interventiilor pentru situatii de urgenta in Romania, iar asta in conditiile in care vorbim despre o investitie uriasa facuta de catre statul roman pentru a creste siguranta romanilor.

DSU Romania ofera mai jos informatii suplimentare cu privire la ceea ce inseamna aducerea acestor elicoptere in Romania si utilizarea lor, iar asta pentru ca vorbim despre masuri menite sa vina in ajutorul romanilor care au nevoie de ajutor de urgenta.

Al șaselea elicopter Black Hawk destinat intervențiilor în situații de urgență a ajuns în România

Astăzi, 12 decembrie a.c., la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. a aterizat cel de-al șaselea elicopter Sikorsky S-70M Black Hawk, destinat intervențiilor în situații de urgență.

Elicopterele sunt noi, dispun de echipamente performante, de ultimă generație, fiind destinate managementului situațiilor de urgență, atât pentru operațiuni maritime, cât și de uscat, având capabilitatea de intervenție pentru misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență, transfer interclinic spitalicesc a până la 4 pacienți critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor, inclusiv cu troliu, stingere de incendii, cât și pentru alte intervenții de urgență sau umanitare, la cele mai înalte standarde.

În zilele următoare urmează să sosească și cel de-al șaptelea elicopter Black Hawk, achiziționat prin proiectul european HeliPol, aeronava fiind destinată acordării spijinului aerian pentru întărirea capacității Poliției Române în ceea ce privește monitorizarea și gestionarea traficului rutier.

Reamintim faptul că cele 7 elicoptere au fost achiziționate prin proiectele europene VIZIUNE 2020 și HeliPol, finanțarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.