Instiintarea ING Bank Extrem de IMPORTANTA privind ANAF pentru Toti Clientii Romani

instiintarea ing bank anaf clienti romania

ING Bank ii anunta in mod oficial pe romani in legatura cu faptul ca din 2023, un nou capitol se deschide în domeniul bancar și fiscal pentru clienții din România. Acesta este marcat de implementarea noului flux electronic de procesare a popririlor instituite de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), conform Ordinului Președintelui ANAF nr. 878/2022.

ING Bank afirma ca chimbarea va avea un impact semnificativ atât pentru bănci, cât și pentru clienții acestora. Ce inseamnă noul flux electronic pentru  lienti ? Noul flux electronic de procesare a popririlor vine cu o serie de schimbări importante. În esență, băncile, inclusiv ING Romania, vor fi obligate să transmită zilnic către ANAF informații despre soldurile conturilor clienților asupra cărora au fost instituite popriri de către agenție.

ING Bank aduce in atentia oamenilor faptul ca această măsură vizează atât popririle existente, cât și pe cele viitoare. După transmiterea soldului popribil către ANAF, banca nu mai are posibilitatea de a-l modifica sau de a-l pune la dispoziția clientului, indiferent de circumstanțe.

Instiintarea ING Bank Extrem de IMPORTANTA privind ANAF pentru Toti Clientii Romani

Aceasta înseamnă că gestionarea eficientă a conturilor de către clienți devine și mai importantă. Pentru a evita orice neplăceri, clienții ING Bank sunt sfătuiți să trimită cererile de deblocare a veniturilor sau plăți, însoțite de documente justificative complete și clare, într-un termen cât mai scurt.

ING Romania ne informeaza ca in mod ideal, aceste cereri ar trebui transmise nu mai târziu de ora 13:00 a zilei următoare primirii popririi sau încasării venitului. Acest lucru va asigura că solicitările sunt procesate înainte de transmiterea informațiilor zilnice către ANAF.

ING ne atentioneaza ca schimbarea adusă de noul flux electronic ANAF este una semnificativă și necesită o atenție sporită din partea tuturor clienților ING. Prin informarea adecvată și o gestionare proactivă a conturilor, impactul acestor modificări poate fi minimizat. ING Bank se angajează să sprijine clienții săi în această tranziție și să asigure o comunicare eficientă și transparentă în acest proces.