Austria: Karl Nehammer Acuzat ca MINTE cu Motivele BLOCARII Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer Acuzat MINTE Motivele BLOCARII Aderarii Romaniei Schengen

Austria blocheaza de ani de zile aderarea Romaniei la Schengen, insa motivele cele mai recente invocate de catre Karl Nehammer pentru blocarea aderarii tarii noastre ar fi de fapt minciuni, conform europarlamentarului roman Eugen Tomac, afirmatiile sale avand la baza un document la care a avut acces recent, si despre care vorbeste mai jos.

Austria ar fi fost avertizata de catre Consiliul Uniunii Europene ca nu respecta acquis-ul Schengen privind returnarile de migranti, lucru pe care o acuza pe Romania ca nu il face, si pe care il cere pentru a permite aderarea la Schengen, impreuna cu Bulgaria, Eugen Tomac afirmand ca Karl Nehammer a mintit cand a acuzat alte state de ceea ce el nu face.

Austria nu este chiar atat de corecta cand vine vorba despre respectarea regulilor Schengen, desi acuza alte state ca fac acest lucru, iar Karl Nehammer refuza sa colaboreze cu celelalte state caree cer aderarea rapida a Romaniei si Bulgariei la Schengen in aceasta perioada, ceea ce desigur ca nu se stie cand anume se va intampla.

“Documentul care demonstrează că Guvernul de la Viena este responsabil pentru numărul mare de imigranți ilegali prezenți pe teritoriul său. Discursul lui Nehammer și Karner cu privire la criza imigranților ilegali este construit pe argumente ce deformează profund realitatea.

Cu exact un an în urmă, Consiliul Uniunii Europene a emis o recomandare prin care a avertizat Guvernul de la Viena despre faptul că nu respectă Directiva 2008/115/CE, referitoare la aplicarea acquis-ului Schengen în domeniul returnării. În acest context, condițiile discutate privind relocarea imigranților ilegali din Austria în România și Bulgaria sunt absolut revoltătoare. Problema lor nu suntem noi. Austria însăși este cauza propriei sale crize.”