Olanda Anunta Decizia de ULTIMA ORA care da UNDA VERDE Aderarii Romaniei la Schengen

Olanda Anunta Decizia ULTIMA ORA Unda Verde Aderarii Romaniei Schengen

Olanda a anunta tin mod oficial o decizie de ultima ora care da unda verde aderarii Romaniei la Schengen, anuntul complet neasteptat venind chiar de la ministrul Justitiei al tarii, Eric van der Burg, acesta afirmand ca Bulgaria indeplineste toate conditiile tehnice pentru a putea fi parte din sistem, deci guvernul e de acord cu aderarea.

Olanda era ultima piedica in procesul de aderare al Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca se opunea intrarii Bulgariei, dar acum ca guvernul de la Haga este de acord, ramane ca zilele acestea si Parlamentul Olandei sa accepte aceasta decizie, iar in urma ei va putea fi organizat si un Consiliu JAI pentru confirmarea aderarii tarilor.

Olanda isi ridica, practic, veto-ul impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, iar daca negocierile cu Austria se vor incheia in urmatoarele zile, atunci pana la inceputul anului 2024 exista sanse foarte mari ca aderarea Romaniei la Schengen sa devina realitate, doar ca nu se stie daca doar pe partea tranzitului aerian, sau complet.

“Guvernul olandez a ajuns la concluzia că Bulgaria îndeplinește condițiile stabilite pentru aderarea la Schengen și, prin urmare, poate fi de acord cu o decizie care să conducă la aplicarea deplină a Bulgariei la Schengen. Bulgaria a continuat să aplice în mod corect acquis-ul Schengen. Guvernul salută rezultatele misiunilor de informare.

Si este de acord cu concluziile elaborate de experții din statele membre și de Comisie. Aceasta arată că Bulgaria a continuat să investească în aplicarea corectă a întregului acord Schengen în ultimii ani. Bulgaria trebuie să continue să lucreze la întărirea granițelor sale. Decizia finală de ridicare a dreptului de veto trebuie să vină din partea parlamentului olandez.”