Italia: Giorgia Meloni si Anuntul Privind PROBLEMA Majora care Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni Anuntul Privind PROBLEMA Majora Afecteaza Aderarea Romaniei Schengen

Italia este una dintre cele mai mari tari din Europa, iar Giorgia Meloni, premierul de la Roma, a decis sa vorbeasca in mod oficial despre o problema majora cu care se confrunta si care pune in pericol aderarea Romaniei la Schengen in momentul de fata, iar asta pentru ca in centrul discutiei este tot migratia, foarte greu de controlat.

Italia a inregistrat in 2023 un numar de migranti care este cu peste 60% mai mare decat cel inregistrat in cursul anului trecut, iar asta doar prin Marea Mediterana, cifrele fiind extrem de mari, iar Giorgia Meloni se plange din cauza faptului ca este extrem de greu de rezolvat problema migrantilor, mai ales fara a face aliante cu tari terte.

Italia a incheiat in ultimii ani multe intelegeri cu tari din Africa pentru repatrierea migrantilor care au ajuns pe teritoriul sau, dar continua sa faca acest lucru pe masura ce numarul migrantilor este in continua crestere in aceasta perioada, aderarea Romaniei la Schengen fiind in pericol, pentru ca migrantia a stat in centrul refuzului Austriei de a ne primi in 2022.

“Migrația este cel mai complex fenomen cu care am avut de-a face vreodată. Reducerea migrației este un obiectiv central. Știu bine că la migrație rezultatele nu sunt cele așteptate. Dar nu mă interesează scurtăturile care pretind că rezolvă problema pentru un timp.

Este nevoie de un răspuns real, structural, definitiv la această problemă. Migrația nu este un fenomen pe care o țară îl poate gestiona singură, dacă nu construiește o rețea de alianțe. În Italia, peste 153.400 de persoane au sosit fără permisiune din întreaga Mediterană până acum anul acesta, față de 98.600 la aceeași perioadă a anului trecut.”