Romania: Anuntul IMPORTANT privind Negocierile cu Austria pentru Aderarea la Schengen in 2023

Romania Anuntul IMPORTANT Negocierile Austria Aderarea Schengen 2023

Romania inca poarta negocieri cu Austria pentru aderare la Schengen in 2023, iar cu o saptamana ramasa pana la final de an, se pare ca inca nu a fost 100% eliminata ideea ca un Consiliu JAI extraordinar sa aiba loc pentru ca noi si bulgarii sa fim primiti in cadrul sistemului, chiar daca sansele sunt foarte mici in aceasta perioada.

Romania a explorat deasemenea cu Austria toate posibilitatile cu privire la aderare in Schengen, iar asta pentru ca la Bucuresti nu se discuta doar despre Air Schengen, ci si despre aderarea inclusiv cu privire la frontierele terestre, ceea ce Karl Nehammer nu vrea deocamdata, dar ministrul de interne, Catalin Predoiu, incearca sa obtina tot.

Romania nu are o misiune foarte usoara in a adera la Schengen pe toate planurile, iar asta pentru ca Austria vrea sa ne blocheze in continuare din anumite puncte de vedere, dar poate ca intr-un final guvernul lui Karl Nehammer va fi fortat sa accepte sa renunte la pozitia rigida pe care o are la ora actuala.

“Sunt permanent în contact cu toată lumea nu numai cu domnii miniștri, ci și cu comisarul european și Președinția spaniolă. Avem telefoanele deschise zi și noapte, credeți-mă, și există astfel de consultări permanente între miniștrii din cadrul țărilor membre UE.

Am explorat toate variantele și am stat pentru toate variantele care să maximizeze poziția României, plecând de la realitatea din teren. Există o deschidere pentru a discuta toate aceste aspecte. Ele se discută la ora aceasta. Eu nu îmi exercit funcția de ministru ca să pronostichez șanse, ci ca să mă lupt pentru șanse și am făcut asta de când am preluat mandatul.”