Alexandru Rafila: Importante Declaratii de ULTIMA ORA, Hotararea Guvernului pentru Romani

Alexandru Rafila a facut o serie de declaratii foarte importante pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vrea sa aduca in atentia tuturor romanilor ceea ce se intampla din punct de vedere al investitiilor prin PNRR la care participa Ministerul Sanatatii, semnand un contract pentru constructia unui nou spital.

Alexandru Rafila vorbeste mai jos despre necesitatea investitiilor de acest gen in Romania, PNRR oferindu-i tarii noastre posibilitatea de a beneficia de realizarea unor proiecte speciale care in mod normal nu ar avea parte de finantare similara, multe fiind in momentul de fata in plin proces de implementare.

Într-adevăr, cred că acest proiect, care este cel mai mare proiect finanțat din PNRR, apropo de spitale, va fi finalizat la timp. Ne bucură că un astfel de spital, care, sigur, aparține Ministerului Administrației și Internelor, dar să nu uităm că toate aceste spitale vor funcționa în regim de spitale de urgență și lucrul ăsta este foarte important, accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale.

Cred că era un lucru necesar. După cum știm, Ministerul Administrației și Internelor are foarte mult personal și era nevoie ca actualul Spital Gerota să fie în casă nouă, adaptată timpurilor, iar politica de resurse umane, care să ducă la oferirea unor servicii de înaltă calitate, va fi, de asemenea, susținută de noi, împreună cu colegii de la Ministerul Administrației și Internelor.

Sunt convins că domnul ministru Predoiu va fi, așa cum a făcut-o și până în momentul de față, un partener extrem de aplicat Ministerului Sănătății, așa încât, în perioada următoare, nu numai să începem construcția, ci să o punem pe un făgaș fără întoarcere din punct de vedere al finalității ei, într-un timp relativ scurt. Nu avem decât trei ani de zile.

Cu siguranță acest lucru va fi îndeplinit. Mulțumesc, domnule ministru! Aveți, ca întotdeauna, în mine, un partener sincer și dornic să finalizeze marile proiecte în sănătate în România. Mulțumesc și, bineînțeles, mulțumesc domnului prim-ministru pentru sprijinul constant acordat. Să nu uităm că deja spitale se construiesc prin PNRR.

Sunt multe care se află în stadii avansate de execuție, iar lucrul acesta demonstrează faptul că Guvernul României este extrem de determinat în finalizarea acestor proiecte de investiții, care vor schimba în următorii 3-4 ani fața sistemului de sănătate din România.”