Austria IMPIEDICA Romania sa Adere la Spatiul Schengen, Gerhard Karner cere Masuri Suplimentare

Austria IMPIEDICA Romania Adere Spatiul Schengen Gerhard Karner cere Masuri Suplimentare

Austria impiedica Romania sa adere la Spatiul Schengen in continuare, in ciuda afirmatiilor facute de catre Bucuresti in ultimele zile, iar asta deoarece Gerhard Karner a declarat pentru presa din Bulgaria ca acordul politic despre care vorbesc tarile, are la baza indeplinirea unei serii de conditii inainte de a putea fi pus in aplicare incepand cu anul 2024.

Austria vrea cresterea prezentei militare la frontierlee dintre Bulgaria si Turcia, plus Romania – Serbia, pe unde Gerhard Karner a spus in repetate randuri ca ar intra foarte multi migranti pe teritoriul austriac, in plus guvernul lui Karl Nehammer revenind cu cererea de acceptare a refugiatilor cu cereri de azil refuzate de catre Viena in fiecare an.

Austria confirma un compromis politic pentru aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, dar spune ca este necesar si ca de la Comisia Europeana sa vina un document care sa stabileasca modul in care totul va fi pus in aplicare, doar pentru “Air Schengen”, adica ridicarea controalelor la transporturile aeriene si maritime.

“Air Schengen va fi introdus atunci când condițiile necesare sunt îndeplinite și stabilite cu fermitate. Aceasta înseamnă că va crește semnificativ dislocarea militarilor la frontierele externe ale UE, în special Bulgaria – Turkia, dar și România-Serbia, iar frontierele terestre vor fi în continuare controlate, în special între România și Bulgaria.

Și aceste două țări trebuie să accepte refugiați, în special din Afganistan și Siria – acestea sunt condițiile clare și poziția asupra căreia am convenit, inclusiv cele trei țări. Cu alte cuvinte, după acest compromis politic anunțat recent, Comisia Europeană are acum sarcina de a pregăti un text legal obligatoriu. Sună foarte tehnocrat, dar este necesar, pentru că altfel se poate scrie orice.”