Octavian Jurma: AVERTISMENT pentru Milioane de Romani in Plin Sezon cu Gripa si COVID-19

Octavian Jurma AVERTISMENT Milioane Romani Plin Sezon Gripa COVID-19

Octavian Jurma lanseaza un avertisment extrem de serios pentru milioane de romani din intreaga tara, in plin sezon de gripa si COVID-19, care se suprapun altor virusi care circula in Romania, aducand in atentie importanta vaccinarii, in special cu noul ser impotriva Coronavirus, actualizat pentru varianta XBB, dar potent si impotriva celei BA.2.86.

Octavian Jurma vorbeste mai jos despre faptul ca Romania s-ar afla intr-un val epidemic de COVID-19, numarul cazurilor crescand, in medie, cu 17.5% in ultimele 3 saptamani, iar din pacate, pana in momentul de fata 59 de persoane si-au pierdut viata din cauza Coronavirus, numarul celor ucisi de catre gripa fiind de 5, pana acum.

Octavian Jurma le recomanda romanilor sa se vaccineze impotriva COVID-19, dar si a gripei, pentru a fi in siguranta, mai ales ca in Romania a ajuns intr-un final si noul ser actualizat pentru noile subvariante, dar oricine vrea sa-l faca, va trebui sa-si caute medicul de familie in urmatoarele zile, sau sa gaseasca vreunul in farmacii, atat timp cat continua cresterea cazurilor de infectare.

“Vaccinul booster monovalent actualizat XBB este eficient împotriva tuturor versiunilor Omicron aflate în circulație (inclusiv Eris [XBB], și Pirola [BA.2.86]). COVID-19 este de 10x mai grav decât gripa. Iarna trecută, în valul 7, COVID-19 a ucis 1.033 de români, în timp ce gripa a ucis în aceeași perioadă 97. În acest sezon viral, proporția pare să se păstreze, și până acum COVID-19 a ucis 59 de români, în timp ce gripa a ucis 5 persoane.

Odată cu o nouă creștere cu 4,5% a numărului de cazuri noi săptămânale de COVID-19 înregistrat săptămăna trecută (de la 1.792 la 1.872 de cazuri noi), avem o creștere medie de 17,5% în ultimele 3 săptămâni și confirmare clară că ne aflăm în fața unui nou val epidemic de COVID-19, care se suprapune peste cel de gripă și cel de rujeolă.”