Ministrul Sanatatii: Anunturile IMPORTANTE pe Final de An 2023, Masurile Luate pentru Romania

Ministrul Sanatatii Anunturile IMPORTANTE Final An 2023 Masurile Luate Romania

Ministrul Sanatatii a facut o serie de anunturi foarte importante pe final de an 2023, iar asta pentru ca vorbim despre deciziile lui Alexandru Rafila in legatura cu investitiile pentru sistemul medical din tara noastra, scopul fiind de a le oferi romanilor servicii de calitate de care sa se poata bucura intr-adevar.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna aceste investitii si cat de mult pot beneficia milioane de romani de pe urma lor, inclusiv despre un nou spital, care va fi construit in Bucuresti, pentru ministerul de interne, iar mai multe informatii despre asta puteti citi chiar acum mai jos, daca sunteti interesati.

“Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila: Dezvoltarea sistemului de sănătate implică investiții semnificative în infrastructura medicală, formarea personalului și implementarea unor reforme eficiente. Prioritatea noastră este grija față de oameni și asigurarea unor îngrijiri de calitate, accesibile pentru toți cetățenii. Pentru Sănătate a fost un an istoric, având la dispoziție atât de multe fonduri și proiecte de dezvoltare a sistemului. Mulțumesc echipei din Ministerul Sănătății și tuturor colaboratorilor pentru eforturile depuse în schimbarea înfățișării sistemului medical din România!

GRIJĂ PENTRU NOU-NĂSCUȚI: 341 milioane de lei (TVA inclus); 35 de spitale finanțate pentru dezvoltarea secțiilor de neonatologie; 120 de paturi noi de terapie intensivă nou-născuți; Peste 90 de paturi existente dotate cu echipamente medicale; Dezvoltarea a 8 centre de training pentru personal; Achiziționarea a 10 unități de terapie intensivă mobilă pentru nou-născuți.

REDUCEREA INFECȚIILOR DIN SPITALE: 1,960 miliarde de lei (TVA inclus); 116 spitale finanțate; Modernizarea sălilor de operație; Dezvoltarea laboratoarelor de microbiologie; Dotarea cu echipamente medicale. DEZVOLTAREA AMBULATORIILOR RENOVARE, EXTINDERE ȘI DOTARE:  1,960 miliarde de lei (TVA inclus); Peste 400 de cabinete noi în ambulatoriu; 69 de spitale finanțate.

MEDICINA DE FAMILIE: 3027 cabinete de medicină de familie; Modernizarea și dotarea cabinetelor cu echipamente medicale; 2000 de ecografe; 2400 de
spirometre; 2200 de point-of-care; 2300 de monitoare de funcții vitale; 2500 de electrocardiografe. ACCES MAI BUN LA SERVICIILE MEDICALE: 195 milioane de lei (TVA inclus); 200 de Centre Comunitare Integrate;  102 Centre nou construite;  98 de Unități sanitare reabilitate și modernizate.

Spitalul aparţine Ministerului Afacerilor Interne, dar să nu uităm că toate aceste spitale vor funcţiona în regim de spitale de urgenţă şi lucrul acesta este foarte important. Accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale. Cred că era un lucru necesar. MAI are foarte mult personal şi era nevoie ca actualul Spital Gerota să fie în casă nouă, adaptată timpurilor, iar politica de resurse umane care să ducă la oferirea unor servicii de înaltă calitate va fi, de asemenea, susţinută de noi împreună cu colegii de la MAI.”