Ministrul Educației: Masurile Ordinului de ULTIMĂ ORĂ cu Impact în România Întreagă!

Ministrul Educației Masurile Ordinului ULTIMĂ ORĂ Impact România Întreagă

Ministrul Educației explică în mod oficial mai jos o serie de masuri extrem de importante, ale unui ordin de ultimă oră, pe care Ligia Deca vrea să îl semneze, iar în baza lui urmează să fie stabilite o serie de reguli noi pentru universitătile care intenționează să organizeze examene pentru studenți.

Ministrul Educației vorbește mai jos despre ceea ce înseamnă acest tip de schimbări pentru universitățile din România, iar asta în condițiile în care vorbim despre modificări structurale menite să îmbunătățească experiența educațională de care au parte studenții din întreaga țară în fiecare zi.

“Instituțiile de învățământ superior acreditate care organizează și desfășoară examen de absolvire a studiilor superioare de scurtă durată, respectiv a studiilor universitare, ciclul scurt, pentru absolvenții altor instituții de învățământ superior acreditate sau autorizate provizoriu, prevăd în regulamentul propriu un capitol distinct privind organizarea și desfășurarea acestor examene, inclusiv precizarea modalității acoperirii cheltuielilor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Instituțiile de învățământ superior acreditate, aflate în monitorizare specială, pot organiza examene de finalizare a studiilor pentru absolvenții proprii ai programelor de studii universitare de scurtă durată, numai în cazul în care nu sunt emise reglementări restrictive în acest sens. Instituțiile de învățământ superior acreditate, intrate în lichidare.

Pot organiza examene de finalizare a studiilor pentru absolvenții proprii ai programelor de studii universitare de scurtă durată, în condițiile legii, până la finalizarea studiilor ultimei promoții înmatriculate înainte de intrarea în lichidare. Absolvenții unei instituții de învățământ superior acreditate se pot înscrie și pot susține examenul de absolvire la o altă instituție de învățământ superior acreditată,

Cu aprobarea senatelor universitare ale celor două instituții de învățământ superior, după avizul favorabil al consiliilor de administrație. Absolvenții programelor de studii universitare de scurtă durată care provin din instituții de învățământ superior autorizate provizoriu susțin examenul de absolvire în cadrul instituțiilor de învățământ superior acreditate, care școlarizează programe identice sau similare, în baza unui protocol încheiat între cele două instituții de învățământ superior.

Cu aprobarea senatelor universitare, după avizul favorabil al consiliilor de administrație. Programele de studii de studii cu profil similar sunt stabilite de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior și aprobate prin ordin al ministrului educației. Înscrierea absolvenților pentru examenul de absolvire se realizează de către instituția de învățământ superior în care au urmat studiile, în baza protocolului încheiat între cele două instituții de învățământ superior, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”