Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Anunță Măsuri Importante privind UE și NATO

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski Anunță Măsuri Importante UE NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat recent că a avut o întâlnire detaliată privind planurile țării pentru acest an în relațiile cu partenerii din Uniunea Europeană și NATO. Zelenski a subliniat importanța comunicării, schimbărilor interne și pașilor așteptați în relațiile externe ale Ucrainei, incluzând și lucrul non-public cu partenerii.

La întâlnire au participat Președintele Verkhovna Rada, Prim-ministrul, Viceprim-ministrul relevant, Ministrul Afacerilor Externe, Ministrul Apărării și primul său adjunct, oficiali din cadrul Biroului Prezidențial responsabili de relații internaționale, și Șeful Biroului.

Președintele Zelenski a accentuat prioritățile clare ale Ucrainei: implementarea deplină a deciziei de a începe negocierile, pregătirea cadrului de negocieri cu Uniunea Europeană și dezvoltarea unui sistem de relații și comunicare cu membrii Alianței. Scopul este ca fiecare stat și fiecare lider să simtă că NATO va deveni mult mai puternic împreună cu Ucraina.

Zelenski a mulțumit tuturor celor din Ucraina care contribuie la forța țării, inclusiv pozițiile sale, luptătorii și întregul popor ucrainean. A menționat, de asemenea, întâlnirea cu Ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Yōko Kamikawa, subliniind că una dintre cele mai bune realizări internaționale ale Ucrainei este relația cu Japonia.

Președintele a exprimat recunoștința pentru nivelul relațiilor atinse între cele două țări și pentru sprijinul Japoniei – asistență în securitate, lider puternic în Grupul Celor Șapte și pe arena internațională în general, sprijin economic și ajutor umanitar pentru Ucraina.

Zelenski a încheiat declarând că Japonia este un partener foarte important și puternic pentru Ucraina, exprimându-și încrederea că anul acesta va fi semnificativ pentru relațiile lor.