Volodimir Zelenski: Președintele Ucrainei Confirmă Măsurile Importante pentru Război

Volodimir Zelenski Președintele Ucrainei Confirmă Măsurile Importante pentru Război

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a adresat recent o declarație publică referitoare la situația actuală din țară, subliniind impactul grav al atacurilor armatei ruse în trei regiuni cheie ale Ucrainei.

Zelenski a menționat că operațiunile de urgență și salvare sunt în desfășurare în regiunile Donetsk, Kherson și Khmelnytskyi, urmare a loviturilor armatei ruse. El și-a exprimat recunoștința față de toți salvatorii, ofițerii de poliție și lucrătorii din serviciile comunale care sunt implicați în aceste eforturi.

“Dimineața aceasta, din nefericire, a început din nou cu un atac masiv cu rachete”, a spus Zelenski. Acesta a precizat că regiunile Kharkiv, Zaporizhzhia, Kryvyi Rih și Khmelnytskyi au fost afectate. În urma acestor atacuri, 45 de persoane au fost rănite și, până în prezent, patru decese au fost raportate. Președintele și-a exprimat condoleanțele către familiile și prietenii victimelor, subliniind că “statul terorist va simți cu siguranță răspunsul nostru”.

Zelenski a mulțumit comunității internaționale pentru ajutorul acordat Ucrainei și a exprimat recunoștința față de cetățenii ucraineni care își ajută compatrioții și țara. “Glorie luptătorilor noștri!”, a adăugat el.

Președintele a menționat de asemenea conversația sa cu Amirul Kuwaitului, HH Sheikh Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah. A subliniat aprecierea Ucrainei pentru sprijinul Kuwaitului în ceea ce privește suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, precum și pentru rezoluțiile importante ale Adunării Generale a ONU și ajutorul energetic oferit pentru perioada de iarnă.

Zelenski a informat Suveranul Kuwaitului despre eforturile Ucrainei de a contracara terorul rusesc reînnoit și a discutat perspectivele de cooperare în sectoarele energetic și agricol.

Președintele a subliniat eforturile Ucrainei de a restabili o pace dreaptă, menținerea libertății de navigație în Marea Neagră și rolul țării ca garant al securității alimentare globale. Ucraina este activă în cadrul următorilor pași ai Formulei Păcii, iar vocea și poziția țărilor din Golf sunt importante în acest context.

În încheiere, Zelenski l-a invitat pe reprezentantul Kuwaitului la următoarea întâlnire a consilierilor Formulei Păcii la Davos și să participe la viitorul Summit Global pentru Pace.