Austria: Gerhard Karner Franeaza Delirul Aderarii Romaniei la Schengen, Anuntul Oficial de la Viena

Austria Gerhard Karner Franeaza Delirul Aderarii Romaniei Schengen Anuntul Oficial Viena

Austria franeaza prin Gerhard Karner delirul aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cadrul unei sedinte a Parlamentului de la Viena, ministrul austriac de interne a afirmat ca in momentul de fata nu exista o foaie de parcurs pentru ridicarea controalelor la granitele terestre din Spatiul Schengen pentru Romania si Bulgaria.

Austria ramane in continuare singura tara care respinge aderarea Romaniei la Schengen, in totalitate, iar daca in 2022 Croatia a avut stabilita intrarea in Spatiul Schengen cu toate granitele in cadrul unui Consiliu JAI, pentru Romania si Bulgaria nu a existat o asemenea intelegere, astfel ca totul ramane in continuare “la mana” lui Karl Nehammer.

Austria explica mai jos, prin Gerhard Karner, principalele motive din cauza carora aderarea Romaniei la Schengen ramane fragmentata si fara un plan clar de parcurs, astfel ca ramane doar sa vedem de cat timp va fi nevoie pentru ca ridicarea controalelor la granitele terestre sa devina o realitate inclusiv pentru tara noastra.

“Nu există nici o foaie de parcurs, nici un program gata făcut. Cu toate acestea, posibilii pași următori ar fi discutați în schimburi regulate cu țările afectate, restul țărilor UE și Comisia UE. Evoluțiile din 2022 și 2023 arată că frontiera externă a UE este doar monitorizată inadecvat și că sistemul Schengen în ansamblu are încă deficite mici.

Presiunea migrației la nivelul UE a crescut și mai mult în 2023, comparativ cu 2022. Cifrele preliminare existente in momentul de fata la Ministerul de Interne, arată că anul trecut au fost reținuți 60.000 de migranți ilegali care au venit în aceste țări prin Turcia și Grecia. Așadar, motivul pentru care ați păstrat dreptul de veto nu a dispărut. afirma Gerhard Karner.”