Cum anunță „Star Trek”revenirea pe marele ecran

Paramount reînvie universul Star Trek pe marele ecran după ani de lansări intermitente. Într-o mișcare îndrăzneață, Paramount aduce înapoi pe marele ecran saga Star Trek, după un șir de lansări sporadice în ultimii ani. Un nou film, regizat de Toby Haynes, cunoscut pentru episodurile din seria Star Wars „Andor”, este pe cale să fie scris de Seth Grahame-Smith.

Filmul urmează să se desfășoare cu decenii înainte de evenimentele din filmul Star Trek al lui J.J. Abrams din 2009. Descrierea studioului îl prezintă ca o extindere a universului Star Trek, avându-l ca producător pe Abrams și compania sa Bad Robot.

Focalizarea pe seriale TV și streaming, cu o revenire spectaculoasă pe marele ecran. Deși Star Trek s-a concentrat în principal pe seriale TV și streaming în ultima vreme, cu titluri precum Strange New Worlds, Discovery, Lower Decks și Picard pe Paramount+, ultimul film Star Trek, Star Trek Beyond, a fost lansat în 2016. Distribuția lui Star Trek Beyond lucrează în prezent la un al patrulea și ultim film.

După ce Star Trek Beyond nu a avut succesul scontat la box office, Paramount a lucrat ani de zile pentru a găsi o abordare nouă și proaspătă pentru Star Trek pe marele ecran.

Planuri inițiale și schimbări în regie pentru Star Trek 4. Inițial, Chris Hemsworth urma să se alăture echipajului lui Pine pentru Star Trek 4 în 2016. Cu toate acestea, tentativele ulterioare ale altor cineaști de a aduce filmul pe marele ecran au eșuat. Recent, producătorul Abrams a anunțat un nou film Star Trek regizat de Pine, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului. Inițial, Matt Shakman a fost setat să regizeze, dar a părăsit proiectul în august 2022 pentru a lucra la Fantastic Four pentru Marvel Studios.

Seth Grahame-Smith, scenaristul cunoscut pentru scenariile filmelor precum The Lego Batman Movie și Abraham Lincoln: Vampire Hunter, este reprezentat de WME și avocații PJ Shapiro și Wendy Kirk.