Intalnirile Importante ale Presedintelui Volodimir Zelenski pentru Sustinerea Ucrainei in Razboiul cu Rusia

Intalnirile Importante Presedintelui Volodimir Zelenski Sustinerea Ucrainei Razboiul Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj puternic de mulțumire și recunoaștere a sprijinului internațional, subliniind contribuția esențială a partenerilor în lupta țării sale pentru libertate și suveranitate. “Vedem credința în țara noastră, respectul pentru poporul nostru”, a spus Zelenski, atribuind acest progres curajului fiecărui cetățean ucrainean care nu s-a temut de inamic și sprijinului puternic al partenerilor internaționali, cum ar fi Regatul Unit.

Președintele Zelenski a mulțumit în mod special britanicilor pentru solidaritatea și asistența lor neclintită. Într-o zi istorică pentru Ucraina, a fost semnat un acord de securitate cu Marea Britanie, primul de acest fel care implementează acordul de bază al “Marelui Șapte” în ceea ce privește securitatea Ucrainei, apărarea sa și creșterea sigură. Acest acord reprezintă un pas semnificativ în consolidarea relațiilor internaționale ale Ucrainei și în sprijinirea eforturilor sale de apărare.

Zelenski a exprimat, de asemenea, recunoștință profundă față de țările baltice – Lituania, Estonia și Letonia – pentru soluțiile lor în materie de armament, sprijinul economic și ajutorul în relațiile cu Uniunea Europeană și mișcarea Ucrainei către NATO.

Președintele a subliniat importanța vizitei lui Penny Pritzker, Reprezentantul Special al SUA pentru Recuperarea Economică a Ucrainei, demonstrând astfel sprijinul solid al Americii. Anul trecut a marcat o creștere fără precedent în relațiile ucraineano-americane, un impuls pe care Ucraina este hotărâtă să-l mențină, deoarece acesta ajută semnificativ țara în lupta sa împotriva agresorului.

În încheiere, Zelenski și-a exprimat recunoștința profundă față de Președintele Joseph Biden, Congresul SUA și poporul american pentru asistența robustă oferită Ucrainei, atât în termeni de apărare, financiar, economic, cât și umanitar. “Sunt mândru de poporul nostru”, a concluzionat el, subliniind că este datorită forței poporului ucrainean că liderii lumii acordă atenție Ucrainei și doresc să o vadă ca partener și aliat.