Armata Romana: Actiunile Oficiale Anuntate, ce au Inceput sa Faca Militarii din Toata Romania

Armata Romana Actiunile Oficiale Anuntate Inceput Faca Militarii Toata Romania

Armata Romana le vorbeste in mod oficial milioanelor de romani din intreaga tara despre actiunile oficiale care au inceput sa fie derulate de catre militarii din tara, iar asta deoarece instructia in unitati sau poligoane a fost initiata de catre autoritati, soldatii continuandu-si pregatirea in unitatile din care fac parte.

Armata Romana vorbeste deasemenea in mod oficial mai jos si despre soldatii care sunt in Polonia si se instruiesc cu trupele NATO care sunt detasate acolo, tara noastra trimitand militari care protejeaza spatiul aerian al polonezilor, iar mai multe detalii despre toate misiunile desfasurate, aveti acum mai jos.

“,,Gheparzii Transilvani” – primele ședințe de tragere în acest an. Executarea ședințelor de tragere cu armamentul ușor de infanterie a dat startul instrucției în acest an pentru ,,Gheparzii Transilvani”, în poligoanele bazei militare din Bemowo Piskie, Polonia. Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016. Ce fac militarii ? Se instruiesc! În unități sau în poligoane, ieri militarii din toată țara au dat startul noului an de instrucție. Comandanții le-au reamintit principalele repere ale anului care a trecut și le-au anunțat obiectivele de instrucție pentru anul 2024. Mult succes!

Pentru militarii Forțelor Navale Române, anul de instrucție care tocmai a început este foarte bine conturat: „Ne vom îndeplini angajamentele asumate față de NATO și UE prin preluarea, în semestrul II al anului 2024 a comenzii Grupării Navale Permanente a NATO de luptă contra minelor, SNMCMG 2, participarea la operațiile Sea Guardian și EUNAVFOR IRINI din Marea Mediterană.

De asemenea, vom participa la exercițiile multinaționale prevăzute în Planul cu Principalele Activități al Statului Major al Forțelor Navale pentru anul 2024 și vom executa activități naționale specifice de instrucție, operații de luptă contra minelor, trageri cu toate categoriile de armament, în cadrul unor activități de instruire complexe, de tip întrunit interinstituțional”, a punctat, în mesajul din cadrul ceremoniei deschiderii anului de instrucție, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Mihai Panait.

Soldații gradați profesioniști repartizați pentru instruire în seria a II-a la Batalionul 912 Tancuri “Scythia Minor” din Murfatlar au executat prima lor tragere cu armamentul de pe tanc în poligonul Tortoman din garnizoana Medgidia. Mult succes, camarazi!”