Aderarea Romaniei la Schengen printr-un Proces in PREMIERA pentru Zona de Libera Circulatie

Aderarea Romaniei Schengen Proces PREMIERA Zona Libera Circulatie

Aderarea Romaniei la Schengen se face printr-un proces in premiera pentru zona de libera circulatie, acest lucru fiind afirmat de catre europarlamentarul Victor Negrescu, iar asta in conditiile in care Romania e singura tara care trece printr-un proces de aderare in doua etape fara stabilirea clara a unui calendar vis-a-vis de ridicarea controalelor la toate granitele.

Croatia a intrat anul trecut in Schengen tot in doua etape, dar in cazul sau au fost stabilite de la bun inceput etapele, fiind dat si un vot intr-un Consiliu JAI pentru asta, dar aderarea Romaniei la Schengen e partiala, fara un vot clar intr-un Consiliu JAI, dar chiar si asa, tara noastra face acum parte din procesul decizional al spatiului de libera circulatie.

Victor Negrescu a vorbit in parlamentul European despre situatia aderarii Romaniei la Schengen, europarlamentarul PSD cerandu-le partenerilor europeni sa continue sa sustina tara noastra, pentru ca aderarea deplina sa fie posibila cat mai curand, ceea ce desigur ca isi doresc peste 20 de milioane de romani care traiesc in diverse tari din cadrul Uniunii Europene.

“Am subliniat în plenul Parlamentului European faptul că principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spațiului Schengen. România intră astfel într-un proces ireversibil de aderare la zona de liberă circulație.

Am solicitat partenerilor europeni continuarea eforturilor comune pentru ca aderarea totală a României la spațiul Schengen să fie realizată, conform celor agreate, în cel mai scurt timp. Totodată, am evidențiat în plenul legislativului european avantajele avute în acest stadiu al aderării la zona de liberă circulație, arătând că țara noastră nu este singurul stat care parcurge un astfel de proces în două etape.”