Austria: Blocand Aderarea Romaniei la Schengen, Karl Nehammer are Noi Cereri de ULTIMA ORA in UE

Austria Blocand Aderarea Romaniei Schengen Karl Nehammer Cereri ULTIMA ORA UE

Austria isi mentine veto-ul dat aderarii Romaniei la Schengen, Gerhard Karner ducand in continuare la indeplinire ordinele lui Karl Nehammer, dar acum vocea cancelarului austria se indreapta iar spre Comisia Europeana, careia ii cere sa “puna frana” numarului mare de azilanti care ajung pe teritoriul european, acesta fiind in crestere in 2023.

Austria se lauda cu o reducere de 47% a numarului de migranti ilegali care au ajuns pe teritoriul sau pana la finalul lunii noiembrie a anului 2023, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, asta in timp ce numarul migrantilor ilegali intrati in UE a crescut cu 16% in 2023, fata de 2024, conform informatiilor oficiale Frontex.

Austria se foloseste de aceste cifre pentru a bloca aderarea Romaniei la Schengen, afirmand constant ca nu exista siguranta la granitele terestre ale UE, ceva ce nu vine ca vreo surpriza in momentul de fata, dar din pacate pentru noi, cifrele il ajuta pe Karl Nehammer sa se opuna in continuare primirii noastre in sistem.

“Cu frâna de azil, Austria a depășit tendința europeană și, astfel, a redus numărul cererilor de azil cu 47% până la sfârșitul lunii noiembrie. Acum este important să înăsprim frâna privind azilul în Europa și să reducem numărul de intrări ilegale. Protecția solidă a frontierei externe și procedurile rapide de azil la frontiera externă sunt pași importanți în acest sens. afirma Gerhard Karner.

Numărul de treceri neregulate a frontierei la frontiera externă a UE în 2023 a atins un total de aproximativ 380 000, determinat de o creștere a sosirilor prin regiunea mediteraneană, potrivit calculelor preliminare ale Frontex. Acesta marchează cel mai înalt nivel din 2016 și reprezintă o creștere cu 17% față de cifrele din 2022, indicând o tendință constantă de creștere în ultimii trei ani. afirma Frontex.”