Protestul Fermierilor in Parlamentul European! Comisarul pentru Agricultura si Partidul AUR Criticati

Protestul Fermierilor Parlamentul European! Comisarul Agricultura Partidul AUR Criticati
FOTO: Parlamentul European.

Protestul Fermierilor a ajuns si in Parlamentul European, iar asta pentru ca in cadrul celei mai recente sedinte de plen, europarlamentarul Victor Negrescu a criticat Comisarul European pentru Agricultura, care face parte din aceeasi “familie politica” europeana precum partidul AUR din Romania.

Protestul Fermierilor nu a putut fi folosit de catre partidul AUR pentru promovarea intereselor electorale dupa ce George Simion a fost huiduit de catre protestatarii care nu par sa rezoneze in vreo forma ideologia partidului, asa cum nici Diana Sosoaca nu a avut succes in tentativele sale de participare.

Victor Negrescu explica mai jos ce fel de cereri a facut in cadrul plenului Parlamentului European pentru fermierii si agricultura din Romania, sustinerea trebuind sa vina neconditionat de la institutiile europene si chiar pe termen lung, asa cum se intampla in alte state.


Fermierii din toată Europa și din România au nevoie de sprijinul Uniunii Europene.

Am solicitat Comisarului European pentru Agricultură, ca reprezentant al Grupului anti-european conservator, din care face parte în România, partidul AUR, să coboare din turnul de fildeș și să discute direct cu fermierii și cu oamenii care trăiesc în mediul rural.

Acesta poartă responsabilitatea prezentului eșec și nu trebuie să le mai impună lucruri fermierilor fără să discute cu ei.

Agricultură fără fermieri nu există! Am solicitat, în calitatea mea de responsabil pentru bugetul european, fonduri suplimentare pentru agricultură și pentru mediul rural. Am obținut zeci de milioane de euro, dar necesarul este mult mai mare. Din păcate, nu a existat sprijin suficient pentru acest domeniu!

Prin petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, am expus încă din vara anului trecut doleanțele fermierilor din România. Una dintre cerințe era ca subvențiile primite să fie egale la nivel european.

Trebuie să sprijinim modernizarea agriculturii și să-i susținem mai mult pe tinerii fermieri și pe toți cei care trăiesc în mediul rural. Vrem o viață decentă pentru fermierii europeni!