Ministrul Educatiei Anunta o Decizie Majora, ce se va SANCTIONA in Scolile din Toata Romania

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe elevii din Romania cu privire la sanctiunile noi care vor fi aplicate in scolile din toata tara.

ministrul educatiei decizie sanctioneaza scoli

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o decizie extrem de importanta pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca pregateste semnarea unui ordin prin care se stabilesc noi masuri in combaterea xenofobiei, radicalizarii si discursului instigator la ura, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministrul Educatiei ofera mai jos explicatii detaliate cu privire la modalitatile in care aceste tipuri de abateri de la lege vor fi sanctionate, iar asta pentru ca Ligia Deca incearca sa creeze in scolile din Romania un mediu sigur pentru elevii care urmeaza cursurile unitatilor de invatamant din intreaga tara in aceasta perioada.

“Prezentul cod reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România. Scopul prezentului cod este de a preveni replicarea în România a evoluţiilor negative înregistrate în alte ţări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură și de a combate atitudinile şi comportamentele care conduc la astfel de fapte.

Xenofobia, radicalizarea și discursul instigator la ură sunt încălcări directe ale principiilor libertăţii, democraţiei, ale respectării drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi ale statului de drept, principii pe care se întemeiază Uniunea Europeană şi care sunt comune statelor membre. Instituțiile de învățământ superior au responsabilitatea de a asigura un mediu universitar fără stereotipuri, intoleranță și discriminare și de a stabili obiective, respectiv de a lua măsuri prin care să se prevină și combată xenofobia, radicalizarea și discursul instigator la ură.

Activităţile instituțiilor de învățământ superior privind prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, se subsumează, în totalitatea lor, următoarelor principii, a căror respectare este esenţială şi obligatorie: principiul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului – toate activităţile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură se desfăşoară cu respectarea prevederilor convenţiilor şi tratatelor internaţionale privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, la care România este parte.

Principiul legalităţii – activităţile se desfăşoară în baza legii şi în conformitate cu aceasta; principiul prevenirii – presupune că întreaga activitate desfăşurată trebuie să asigure prevenirea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, atât printr-o bună cooperare între instituţiile şi organizaţiile implicate, cât şi printr-o coordonare eficientă a implementării măsurilor la nivelul instituției de învățământ superior.

Principiul parteneriatului public-privat – presupune cooptarea societăţii civile în activităţile concrete de implementare a măsurilor de prevenire şi combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură, precum şi consultarea membrilor comunității academice în cadrul procesului decizional; principiul proporţionalităţii – presupune că niciuna dintre acţiunile întreprinse nu trebuie să depăşească nivelul necesar pentru realizarea obiectivelor stabilite.”