Italia: Planul IMPORTANT care Functioneaza si Ajuta Aderarea la Schengen a Romaniei Fara Restrictii

Italia Planul IMPORTANT Functioneaza Ajuta Aderarea Schengen Romaniei Fara Restrictii

Italia a reusit sa conceapa si sa puna in aplicare un plan extrem de important, care functioneaza si ajuta aderarea Romaniei la SChengen fara restrictii, iar asta pentru ca acordul incheiat de Comisia Europeana cu Tunisia incepe sa dea rezultatele dorite, scazand numarul de migranti care pleaca din aceasta tara si ajung pe teritoriul european.

Italia a sustinut puternic acest acord, Giorgia Meloni mergand in Tunisia pentru a-l semna, iar in baza lui au fost arestati sute de traficanti de persoane, numarul plecarilor de migranti catre Europa scazand cu peste 14.000 in doar o luna din toamna anului 2023, iar acest progres ajuta din plin Romania sa adere total la Schengen.

Italia lauda acum rezultatele pe care le-a obtinut multumita eforturilor depuse impreuna cu Comisia Europeana, insa pentru ca Aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii sa aiba loc, e nevoie de mult mai mult efort depus in lupta impotriva migratiei ilegale, in special pentru a convinge Austria si pe Karl Nehammer sa renunte la pretentii.

“În cadrul unei audieri la Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a vorbit despre „semnele clare ale rezultatelor obținute de autoritățile tunisiene care au intensificat lupta împotriva contrabandiştilor, în special în jurul Sfaxului”. „Au arestat 750 de traficanti de persoane.

În septembrie am avut 16.000 de plecări din Tunisia, în timp ce în octombrie au fost 1.900 de plecări. Este interesant să ne uităm la aceste luni pentru că încă era vreme bună. Aceste cifre scăzute au continuat în noiembrie și decembrie și chiar la începutul lunii ianuarie. Deci suntem încă la cote foarte scăzute, chiar dacă acestea ar putea fi acum influențate de condițiile meteo.”