Armata Romana: Initiativele foarte IMPORTANTE ale Militarilor si Actiunile Pregatite la Inceputul 2024

Armata Romana Initiativele IMPORTANTE Militarilor Actiunile Pregatite Inceputul 2024

Armata Romana le vorbeste in mod oficial romanilor despre initiativele foarte importante pe care le-au avut militarii romani in ultima perioada, prima avand in centru structurile de supraveghere si recunoastere, care au participat la tabere de instructie, despre care aveti mai multe informatii acum mai jos.

Armata Romana vorbeste deasemenea si despre elevii scolilor militar, care lucreaza la proiecte pentru dezvoltarea de roboti, care sa fie folositi de catre fortele armate, in final vorbindu-se si despre Invictus Games din Vancouver, Canada, la care vor participa fosti militari ai Romaniei in cursul anului viitor.

“Structurile ISR (Intelligence Surveillance Reconnaissance) din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” participă, în aceste zile, în localitatea Soveja și raioanele învecinate, la tabăra de instrucție la munte – iarna. Cercetașii miliari execută exerciții de orientare în teren muntos, atât pe timp de zi cât și de noapte, scopul activității fiind perfecționarea deprinderilor de bază, în vederea executării sarcinilor şi misiunilor specifice.

În cadrul taberei de instrucție, militarilor le vor fi verificate cunoștințele și deprinderile în cadrul concursului aplicativ militar „Roza Cercetașului” – etapa de iarnă, faza pe brigadă. Elevii care fac parte din echipa ArmyBot a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia și-au testat din nou robotul, de această dată la Sibiu, la MEET Mania, întâlnire organizată de echipa Gear Maniacs.

Însoțiți de doamna profesoară de fizică Dorina Filipescu, elevii au testat modificările pe care le-au adus robotului în ultima săptămână și au identificat ce mai trebuie schimbat sau îmbunătățit înaintea etapei regionale din luna februarie de la Cluj-Napoca. Concursul de robotică FIRST Tech Challenge România, cea mai mare competiţie de robotică pentru liceeni din țară are loc în fiecare an și este organizat de Asociația Nație prin Educație.

În linie dreaptă către Invictus Games Vancouver & Whistler 2025. Suntem la un an distanță de următoarea ediție a Jocurilor Invictus care va avea loc la Vancouver si Whistler, în Canada. De această dată, competiția va cuprinde și sporturi de iarnă. Militarii răniți au petrecut câteva zile de foc pe tărâmul înghetat din Munții Harghita, unde s-au pregătit intens pentru a putea cuceri pârtiile canadiene și pentru a insufla, tuturor, spiritul de învingător.

Din echipă fac parte invictuși care au deja experiență pe schiuri, dobândită pe parcursul pregătirii militare specifice în cadrul structurilor din Forțele Terestre și Forțele pentru Operații Speciale. Pentru câțiva dintre ei, a fost prima interacțiune cu sporturile de iarnă. Au muncit până la epuizare, dar satisfacția reușitei a compensat întregul efort depus!”