Electrica: Anuntul de ULTIMA ORA cu o Premiera pentru Romania, ce Transmite Clientilor

Electrica le transmite un foarte important anunt de ultima ora tuturor clientilor sai din Romania, iata ce premiera anunta pentru toata lumea.

Electrica Anuntul ULTIMA ORA Premiera pentru Romania

Electrica, unul dintre principalii furnizori de energie pentru romani la ora actuala, a hotarat sa isi informeze clientii in legatura cu o decizie foarte importanta care aduce si o premiera pentru Romania, nu doar pentru companie, iar asta deoarece va folosi inteligenta artificiala pentru amprentare energetica.

Electrica ofera mai jos detalii importante in legatura cu proiectul de inteligetanta artificiala pe care vrea sa il foloseasca, cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si startup-ul Renergia fiind implicati pentru a pune in practica acest proiect, despre care sunt oferite informatii mai jos.

Senzori de masurare vor fi pozitionati pe cladirea sediului in care isi desfasoara activitatea Electrica, astfel incat sa poata fi realizata o amprentare cat mai corecta a consumului de energie, premiera fiind una care poate da nastere unor altor masuri similare, pe care alte companii de energie le-ar putea lua.

Electrica ofera pe website-ul sau mai multe informatii cu privire la ceea ce presupune aceasta initiativa despre care vorbim in momentul de fata, ea fiind unica in Romania, insa proiectele de acest gen ar putea deveni mult mai obisnuite in viitor, daca acesta va avea intr-adevar succesul scontat.

Veștile bune continuă! Suntem prima companie din România care va folosi un sistem de inteligență artificială pentru amprentarea energetică a sediului central. Prin intermediul proiectului AI-AE, vom implementa o soluție care va crește eficiența energetică a clădirii noastre.

Adoptând acest sistem inovator, ne dorim să reducem considerabil consumul nostru de energie, să minimizăm amprenta de carbon și să oferim un exemplu pozitiv pentru viitoare inițiative similare.

Dezvoltat împreună cu cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și startup-ul Renergia, sistemul AI-AE folosește senzori de măsurare în toată clădirea și un sistem de monitorizare inteligentă. Informațiile despre consumul energetic vor fi prelucrate utilizând algoritmi care vor ține cont de tiparele de consum înregistrate.