Ministrul Educatiei Anunta Oficial Calendarul Inscrierilor la Crese si Gradinite in Toata Romania

Ministrul Educatiei a decis sa-i anunte in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu noul calendar al inscrierilor pentru crese si gradinite.

Ministrul Educatiei Anunta Oficial Calendarul Inscrierilor Crese Gradinite Toata Romania

Ministrul Educatiei a decis sa anunte in mod oficial calendarul inscrierilor la crese si gradinite in Romania, astfel ca parintii care vor sa-si trimita copiii la aceste tipuri de unitati de invatamant, au mai jos metodologia pe care Ligia Deca a aprobat-o pentru intreaga tara, ea aplicandu-se chiar din acest moment.

Ministrul Educatiei ofera mai jos mai multe explicatii cu privire la ceea ce ar trebui sa stie romanii care sunt dornici sa profite de locurile disponibile la cresele si gradinitele din Romania, Ligia Deca punand un accent mare pe crearea unui numar cat mai consistent de locuri pentru copiii din toata tara.

“Inscrierea la creșă, grădiniță și în serviciile de educație timpurie complementare. Am pus în consultare proiectul Metodologiei-cadru de înscriere a copiilor antepreșcolari și preșcolari în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în serviciile de educație timpurie complementare! Ce copii pot fi înscriși la creșă (nivel anteprescolar) sau grădiniță (nivel preșcolar) ?

În grupele de nivel antepreșcolar – copiii cu vârsta de până la 3 ani, în limita locurilor disponibile. În grupele de nivel preșcolar – copiii cu vârste între 3 și 6 ani, în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri care se acordă prin cifra de școlarizare asigură, cu prioritate, cuprinderea întregii generații a copiilor de 4 ani în grupa mijlocie și a copiilor de 5 ani în grupa mare din învățământul preșcolar.

Calendarul de completare si depunere a cererilor (Partea I). 10 – 14 iunie: Reînscrierea copiilor care frecventează creșa/grădinița în acest an școlar. 14 iunie: Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după etapa de reînscrieri. 17 iunie-5 iulie: Înscrieri – Etapa I, pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți. 5 iulie: Afişarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după prima etapă de înscrieri.

Calendarul de completare și depunere a cererilor (Partea a lI-a). 8 – 25 iulie: Înscrieri – Etapa a II-a, pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți. 25 iulie: Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după a doua etapă de înscrieri. 19 – 29 august:  Etapa de ajustări – Înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape/care nu au participat la înscriere.

30 august: Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări. Sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă.”