Problemele Germaniei Risca sa Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen Fara Controale la Granitele Terestre

Problemele Germaniei Risca Intarzie Aderarea Romaniei Schengen Fara Controale Granitele Terestre

Germania se confrunta cu o serie de probleme serioase in continuare la inceputul anului 2024, iar ele risca sa intarzie aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre, iar asta pentru ca numarul cererilor de azil inregistrate in ianuarie 2024 este mai mare decat in decembrie 2023, desi multi se asteaptau ca situatia sa fie diferita.

Germania a inregistrat cu aproximativ 3.000 de cereri de azil in plus in ianuarie 2024 decat in decembrie 2023, dar cu aproape 3.000 mai putine decat in ianuarie 2023, si totusi problema vine din cauza faptului ca in octombrie au fost impuse controale la granitele cu mai multe tari din Spatiul Schengen, insa efectele intarzie sa se vada.

Germania a dat un semnat foarte puternic in Europa cand a decis sa instituie controale la granitele terestre din cauza numarului mare de migranti, iar din pacate aderarea Romaniei la Schengen fara a mai fi impuse controale la granitele terestre risca sa fie amanata substantial daca Berlinul va mentine controalele sale in cursul anului 2024.

“Imigrația de azil în Germania rămâne la un nivel ridicat: conform Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF), au existat 26.376 de cereri inițiale de azil în ianuarie, semnificativ mai multe decât în ​​decembrie (23.025) – dar mai puține decât în ​​ianuarie a anului precedent. (29.072). Acest efect de „întorsătură de an”, în care în ianuarie sunt depuse puțin mai multe cereri decât în ​​luna decembrie, se poate observa în mulți ani.

Dar în acest an, mulți observatori au presupus că tendința de scădere a migrației ilegale va continua la începutul anului cu scăderea numărului de cereri de azil ca urmare a extinderii controalelor staționare la frontieră în octombrie. Cel puțin acest lucru nu s-a întâmplat în ianuarie.”