Volodimir Zelenski Confirma Intalnirile Importante pentru Sustinerea Razboiului Impotriva Rusiei!

Volodimir Zelenski Confirma Intalnirile Importante pentru Sustinerea Razboiului Impotriva Rusiei

Într-un discurs emoționant adresat națiunii, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăudat eroismul și dedicarea fără precedent a forțelor armate ucrainene în fața agresiunii continue. “Războinicii noștri, brigăzile noastre de luptă. Astăzi, avem motive să ne lăudăm cu brigada mecanizată separată 47. Aceasta este direcția Avdiivka. Vă mulțumesc, războinici, pentru curajul vostru,” a declarat Zelenski, subliniind valorile și sacrificiul soldaților pe front.

În plus, a fost evidențiată bravura brigăzii separate de asalt aerian 79 în direcția Maryinka și eficacitatea brigăzii mecanizate separate 93 Kholodnyi Yar în direcția Bakhmut. “Bravo, războinici!” a exclamat el, recunoscând de asemenea contribuția decisivă a brigăzilor separate mecanizate 54, numită după Hetman Mazepa, și 81 airmobile în direcția Siversk.

Artileriștii nu au fost uitați, cu o mențiune specială pentru brigada separată de artilerie 40. “Vă mulțumesc pentru precizia voastră!” a adăugat președintele, evidențiind importanța fiecărei unități în apărarea suveranității țării.

Zelenski și-a exprimat recunoștința față de toți cei care luptă pentru țară, apără cerul Ucrainei și asigură securitatea în Marea Neagră. “Vă mulțumesc tuturor celor care ne ajutați! Și tuturor celor care lucrează pentru a asigura că Ucraina poate rezista și să-și atingă propriile obiective în război. Putem câștiga – trebuie să câștigăm!”

Contextul internațional nu a fost neglijat. Președintele a menționat o întâlnire productivă cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, la Kiev. Discuțiile s-au concentrat pe situația de pe câmpul de luptă și cooperarea în domeniul securității între Ucraina și UE, inclusiv implementarea completă a acordului privind furnizarea a 1 milion de obuze de artilerie, esențial pentru securitatea comună.

Zelenski a mulțumit UE pentru sprijinul acordat Ucrainei și poporului său în aceste vremuri de provocări extraordinare, subliniind că națiunile europene libere susțin Ucraina, suveranitatea și independența sa, precum și ordinea internațională bazată pe reguli.

Declarațiile prezintă un mesaj de unitate și determinare, reiterând angajamentul Ucrainei de a-și apăra libertatea cu sprijinul solidar al partenerilor europeni, în fața provocărilor prezentate de conflictul prelungit.

author avatar
Redactia iDevice.ro