iOS 18: Ce vrea Apple sa Preia din Apple Vision Pro pentru iPhone si iPad

ios 18 apple vision pro iphone ipad

Apple se pregătește să aducă un suflu nou în sistemele de operare iOS și iPadOS, cu lansarea iminentă a versiunilor 18. Inspirată de elementele de design ale visionOS, noua actualizare promite să redefinească experiența utilizatorilor pe dispozitivele mobile.

iOS 18, ca element central al acestei noi direcții de design ar urma sa includa o bara de navigare translucida în aplicația Apple TV de pe iPadOS 18, un ecou al designului implementat în versiunea tvOS 17.2 a aceleiași aplicații. Această schimbare nu este doar o simplă ajustare estetică, ci un pas către uniformizarea experienței utilizatorului pe întregul ecosistem Apple.

Designul translucid al meniului amintește de visionOS, sistemul de operare ce echipează nou lansatele căști Vision Pro, marcând o punte între realitatea augmentată și interfața utilizatorului pe dispozitivele tradiționale.

Pe lângă remodelarea aplicației Apple TV, Apple plănuiește să aducă modificări majore și în designul altor meniuri de sistem și aplicații încorporate pe iOS 18, inclusiv browserul web Safari. Aceste schimbări vin să confirme angajamentul Apple pentru inovație și pentru oferirea unei experiențe de utilizare cât mai plăcute și intuitive.

iOS 18 genereaza multe asteptari in comunitatea utilizatorilor Apple, noutatile importante urmand a fi prezentate la conferința anuală a dezvoltatorilor WWDC din iunie. Prima versiune beta este așteptată să fie disponibilă la scurt timp după anunț, deschizând calea către lansarea oficială în septembrie, alături de noua gamă iPhone 16.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și detalii despre această actualizare software revoluționară, urmăriți rezumatul iOS 18. Fără îndoială, iOS 18 și iPadOS 18 sunt setate să marcheze începutul unei noi ere în designul și funcționalitatea sistemelor de operare mobile, consolidând poziția de lider a Apple în inovația tehnologică.