Ministrul Educatiei Transmite un Mesaj Important, ce Spune Ligia Deca despre Scolile din Romania

Ministrul Educatiei Transmite Mesaj Important Spune Ligia Deca Scolile Romania

Ministrul Educatiei transmite un mesaj foarte important pentru romanii din toata tara, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste in mod oficial despre ceea ce se intampla in scolile din toata Romania, acolo unde se pare ca ea isi gaseste energia pentru activitatea pe care o face pentru sistemul de invatamant al tarii.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos o vizita pe care a avut-o la Colegiul National “Liviu Rebreanu” din Bistrita, iar asta pentru ca aceasta unitate de invatamant a fost decorata de catre presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul “Meritul pentru Invatamant” in grad de Cavaler, detalii suplimentare fiind oferite mai jos.

“Vizitele în școli sunt, de fiecare dată, o sursă de energie. Pentru că lucrurile se întâmplă, efectiv, în școli. Pentru că aici sunt copiii și profesorii. Ieri i-am cunoscut pe câțiva dintre elevii de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud, un liceu cu tradiție din județ, care a împlinit anul acesta școlar 160 de ani de existență. Curioși, dezinvolți și bucuroși de întâlnire!

Am vizitat apoi Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, care a fost decorat de Președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler. Este într-un amplu proces de reabilitare, însă lucrările sunt aproape de final. Mă alătur conducerii liceului, care își dorește ca inclusiv generația care termină anul acesta clasa a XII-a să apuce să se bucure de spațiile moderne!

La Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița am vizitat amplasamentul pentru ceea ce comunitatea își dorește să fie viitoarea Școală Verde- un spațiu prietenos cu mediul, pentru care a fost depus proiectul „Școala în armonie cu natura”, în cadrul apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” lansat de Ministerul Educației cu finanțare prin PNRR.

Mă bucur că am fost #ÎnVizităLaBistrița! Sunt impresionată de parteneriatul dintre școală și autoritățile locale, de eforturile constante și de interesul comunității de aici pentru o educație de calitate. Nu mă refer doar la investițiile prin PNRR din școli, care ajung, în județ, la aproximativ 65 de milioane de euro.

Ci și la faptul că atragerea acestor fonduri este completată de finanțări importante din partea autorităților locale care au prioritizat investițiile în infrastructura școlară! Felicitări pentru toată implicarea! Mulțumesc doamnei deputat Diana Morar, domnului primar Ioan Turc și domnului inspector școlar general Cristian Nicula pentru invitație și pentru organizarea acestei vizite! Voi reveni oricând cu drag la Bistrița!”