Argumentul Austriei lui Karl Nehammer pentru VETO-ul Aderarii Romaniei la Schengen se Transforma in Minciuna

Argumentul Austriei Karl Nehammer VETO Aderarii Romaniei Schengen Transforma Minciuna

Austria lui Karl Nehammer a votat cu veto in 2022 aderarea Romaniei la Schengen si pastreaza acest veto inclusiv acum, permitand doar o aderare partiala a tarii noastre, exclusiv pentru granitele aeriene si maritime, insa totul se dovedeste a fi o minciuna, pentru ca argumentul legat de numarul mare de cereri de azil, nu este unul real.

Austria confirma faptul ca in 2023 numarul cererilor de azil inregistrate in tara a scazut cu 48% fata de 2022, la 58.698, insa 31.000 dintre ele au expirat pentru ca persoanele care au cerut protectia au plecat catre alte tari de destinatie, deci argumentul lui Karl Nehammer pentru blocarea aderarii Romaniei la Schengen a disparut anul trecut.

Austria nu este o tara principala de destinatie pentru migrantii care vor azil, iar asta e clar din faptul ca peste jumatate dintre cererile de azil depuse in 2023 au expirat dupa ce persoanele care le-au depus au plecat, astfel ca Karl Nehammer nu mai are vreun motiv real sa blocheze in continuare aderarea Romaniei la Schengen, dar din pacate o face fara rezerve.

“Numărul total de cereri de azil a fost de 58.698. Aceasta corespunde unei scăderi de 48% față de 2022. Ministerul de Interne a explicat acest lucru cu măsurile luate, precum lupta împotriva contrabandei și cu faptul că sprijinul federal include doar beneficii în natură. În plus, nu toți refugiații înregistrați în Austria și-au dorit efectiv să rămână aici.

Acest lucru este demonstrat de faptul că procesul a expirat pentru aproximativ 31.000 de persoane – aproximativ jumătate din toate cererile. De regulă, aceștia sunt refugiați care au avut o altă țară de destinație și au călătorit în ea. Asta nu înseamnă că Austria a devenit mult mai permisivă.”