AVERTIZARI de ULTIMA ORA cu 3 Coduri Meteo ANM de Vreme Severa pe 12 Februarie 2024 in Romania

Avertizarile de ultima ora cu 3 coduri meteo ANM de vreme severa pe 12 februarie 2024, ne aduc in imediata atentie zonele din Romania afectate de vremea rea.

AVERTIZARI ULTIMA ORA 3 Coduri Meteo ANM Vreme Severa 12 Februarie 2024 Romania

Avertizari de ultima ora cu 3 coduri meteo emise de ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa pe 12 februarie 2024 in Romania, avem emise pentru a ni se aduce in atentie situatia foarte serioasa cu care ne vom confrunta in cursul urmatoarelor ore in diverse zone din Romania.

ANM vorbeste mai jos despre vant, care la rafala va atinge viteze de pana la 70 km/h, dar si despre ploi in cantitati de pana la 50 l/mp, astfel ca ni se recomanda sa fim foarte vigilenti in deplasarile pe care urmeaza sa le facem in Romania in cursul urmatoarelor ore.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 10 – 12 februarie, ora 18.

Fenomene: intensificări ale vântului.

Zone vizate: conform textului și hărții.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Notă: Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 14 – 14 februarie, ora 10.

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului,

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

La munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 februarie, ora 18 – 13 februarie, ora 22.

Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1500 m.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.