Romania in Schengen: Anuntul de ULTIMA ORA privind Negocierile cu Austria pentru Aderare

Romania Schengen Anuntul ULTIMA ORA Negocierile Austria Aderare

Romania nu renunta la obiectivul de a intra in Spatiul Schengen fara controale la granitele terestre, astfel ca negocierile continua in aceasta perioada intre ministrul Austriei, Gerhard Karner, si cel roman, Catalin Predoiu, pentru a se ajunge la o solutie care sa extinda Air Schengen la orice fel de trafic in interiorul Spatiului Schengen, dar din anul 2025.

Romania adera la Schengen din 31 martie 2024, dar numai pentru traficul aerian si maritim, discutiile cu Austria vizand inclusiv felul in care aceasta aderare va avea loc, separat fiind discutati pasii viitori pentru facilitarea aderarii fara controale inclusiv la granitele terestre, lucru pe care il dorim cu totii, dar care pare greu de realizat.

Romania in Schengen este in continuare un vis care poate deveni realitate, iar asta pentru ca autoritatile din Romania continua sa incerce sa gaseasca solutii pentru a-l forta pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul pe care continua sa il impuna, dar totul depinde de ceea ce va reusi tara noastra sa faca in urmatoarele luni de zile.

“De asemenea, vreau să asigur că ne concentrăm atenția pe toate dosarele ministerului, inclusiv în ceea ce privește extinderea spațiului Schengen. Am avut, recent, o discuție foarte bună cu domnul ministru Karner. Ne concentrăm pe organizarea aplicării prezentei decizii a Consiliului JAI, precum și pe pașii care vor urma.

Felicit polițiștii care, zilele trecute, la Constanța, au operat o importantă captură de droguri. Peste cinci milioane de comprimate, conținând substanțe interzise. Sunt operațiuni în curs care vor continua pe aceeași linie. Altele noi vor fi inițiate de Poliția Română. Este o luptă care va dura ani de zile cu drogurile și cu interlopii și sunt convins că Poliția Română o va duce până la capăt.”