Austria: Gerhard Karner Pregateste o Noua LOVITURA pentru Procesul de Aderare a Romaniei la Schengen

Austria, prin Gerhard Karner, pregateste o noua lovitura dura pentru aderarea Romaniei la Schengen, iata ce afirma ministrul austriac si cat ne afecteaza.

Austria Gerhard Karner Pregateste Noua LOVITURA Procesul Aderare Romaniei Schengen

Austria pregateste, prin Gerhard Karner, o noua lovitura serioasa, pentru procesul de aderare a Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne de la Viena si-a anuntat intentia de a prelungi controalele de la granitele cu diverse state Schengen, ceea ce nu va grabi ridicarea pentru noi a controalelor la granitele terestre, din pacate.

Austria colaboreaza mai strans cu Germania pentru a reduce substantial migratia ilegala, iar Gerhard Karner a avut o intalnire cu seful guvernului landului bavarez zilele trecute, vorbind despre ceea ce a fost hotarat din punct de vedere al masurilor de protejare a granitelor, dar cu prelungirea controalelor existente, aderarea totala a Romaniei la Schengen, e in pericol.

Austria blocheaza de ani de zile aderarea Romaniei la Schengen, renuntand la finalul anului 2023 doar pentru controalele privind traficul aerian si maritim, insa fara ridicarea controalelor la granitele terestre,

“Ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) presupune că controalele la frontieră introduse din cauza preocupărilor de securitate din cauza numărului mare de migrație vor fi extinse. Atâta timp cât frontierele externe ale UE nu funcționează, controalele staționare la frontieră nu pot fi ridicate, a declarat Karner la o conferință de presă cu ministrul de Interne al Bavarez, Joachim Herrmann.

În prezent, Germania nu poate face fără controale din „motive de securitate”. Karner a subliniat necesitatea controalelor la frontieră în „lupta împotriva migrației ilegale” și a subliniat scăderea semnificativă a arestărilor la granița cu Burgenland. Contrabandiştii „evită” acum Austria.”