Armata Romana Vorbeste despre Exercitiile Militare IMPORTANTE Derulate de Soldatii Romani

Armata Romana Vorbeste Exercitiile Militare IMPORTANTE Derulate Soldatii Romani

Armata Romana vorbeste in mod oficial despre exercitiile militare importante care s-au derulat in ultima perioada in Romania si la care au participat, sau la care participa soldatii romani, iar asta pentru ca unele dintre ele sunt extrem de importante in contextul razboiului din Ucraina si a cooperarii cu partenerii NATO.

Armata Romana detaliaza mai jos exercitiile militare derulate in cadrul EAGLE THUNDER, in Muntii Calimani, la Bistrita, dar si in Germania, astfel ca aflam despre cat de bine incearca autoritatile din Romania sa ii pregateasca pe soldatii romani pentru a face fata oricarui tip de provocare ar putea avea in fata.

“Exercițiul EAGLE THUNDER! În perioada 5-11 februarie 2024, militarii belgieni și francezi din Grupul de Luptă NATO, alături de detașamente românești, portugheze și nord-macedonene din Brigada Multinațională Sud-Est au participat în tabăra Cincu la exercițiul aliat EAGLE THUNDER. În timpul exercițiului, peste 680 de militari NATO s-au antrenat întrunit pentru lupta în tranșee, lupta în zona urbană, rapel și au executat trageri cu armamentul din dotarea blindatelor.

Scopul acestui exercițiu multinațional este de a întări cooperarea militară între diferite națiuni aliate, angrenând în teren majoritatea aliaților NATO prezenți în România. Instrucția în Munții Călimani continuă pentru militarii Batalionului 17 Vânători de Munte ,,Dragoș Vodă”! Pregătirea montană de specialitate este complexă, iar din modulul de instruire mai fac parte exercițiile tactice pe timp de zi și noapte, de orientare în teren, traiul în condiții de izolare, acordarea primului ajutor medical și cercetarea în teren muntos împădurit.

Militarii Batalionului 812 Infanterie și-au intensificat, în aceste zile, pregătirea în poligoanele bistrițene, prin executarea unor activități de instrucție de nivel tactic, concomitent cu perfecționarea executării tragerilor pe timp de zi și pe timp de noapte. Aceste etape reprezintă elemente esențiale premergătoare exercițiilor de antrenament stabilite pentru perioada următoare.

În Centrul de Instruire Grafenwöehr din Germania, un detașament din compunerea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice participă la exercițiul multinațional „Dynamic Front 24”, la care este conectat și exercițiul „Unirea 24.08”, desfășurat de Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă, Smârdan. Exercițiul „Dynamic Front 24” este condus de Comandamentul 56 Artilerie / USAREUR-AF și se desfășoară în Germania, Polonia, Turcia și România.

Având ca obiectiv creșterea interoperabilității structurilor multinaționale pentru asigurarea sprijinului prin foc în operațiile militare de intensitate ridicată. Stronger Together! „Principiul este să fii în competiție cu tine însuți. Este despre a fi mai bun astăzi decât erai ieri.” – Steve Young Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere “DECEBAL” au desfășurat ,,Tabăra de instrucție la munte- iarna”, în Munții Retezat-Godeanu și Apuseni.”