IGSU Anunta o Licitatie pentru Achizitia de Noi Ambulante in Romania

IGSU Anunta Licitatie Achizitia Noi Ambulante Romania

IGSU a anuntat in mod oficial lansarea unei licitatii pentru achizitia de noi ambulante in Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre 110 milioane de euro care sunt alocati pentru modernizare aparcurilor auto de ambulante ale spitalelor din Romania si ale SMURD.

IGSU explica mai jos cum anume a fost gandit caietul de sarcini si pentru ce se vor cheltui cei 110 milioane de euro, iar avand in vedere costurile de productie ale unei ambulante, vorbim despre cateva sute care vor fi achizitionate de catre Romania.

IGSU cumpara ambulante de 110 milioane de euro

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care prin OUG nr. 74/2017 este reglementat ca unitate de achiziții centralizate pentru achiziţia de autospeciale/ambulanţe, a lansat luni, 12 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind inițierea procedurilor de licitație deschisă privind furnizarea de ambulanțe, destinate serviciilor publice de urgență.

Documentația tehnică, urmează a fi verificată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), iar mai apoi, după aprobarea celor înaintate de către IGSU, anunțul poate fi publicat în platformă, în forma finală.

Precizăm că la acest moment există o alocare din fondurile europene nerambursabile de aproximativ 110 milioane Euro prin Planul de Dezvoltare Durabilă pentru achiziția de ambulanțe destinate Serviciilor Publice de Ambulanță (SAJ/SABIF) și SMURD.

Reamintim că anul trecut, la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a întrunit o comisie de specialiști, cu reprezentare largă, atât din cadrul serviciilor de ambulanță, cât și din cadrul UPU-SMURD și al inspectoratelor pentru situații de urgență, care a urmărit revizuirea specificațiilor tehnice pentru ambulanțele care vor fi achiziționate, astfel încât dotarea acestora să fie în conformitate cu toate evoluțiile tehnicii și a tehnologiilor medicale actuale, realizându-se astfel, caietul de sarcini.