Schengen: Anunturile IMPORTANTE ale Bulgariei privind Aderarea cu Romania in 2024

Schengen Anunturile IMPORTANTE Bulgariei Aderarea Romania 2024

Schengen este marele vis pe care romanii deocamdata nu-l pot atinge in totalitate, Karl Nehammer refuzand sa ne indeplineasca marea dorinta de a accede fara limite in spatiul fara controale la frontiere, insa Romania si Bulgaria continua sa “isi joace sansa”, chiar daca procesul ramane unul destul de complicat in continuare, din pacate pentru noi.

Bulgaria continua sa implementeze cerintele Austriei in ceea ce priveste aderarea la Schengen, insa premierul Nikolai Denkov a afirmat recent ca sunt discutii constate cu Comisia Europeana privind implementarea de masuri pentru securizarea granitelor externe ale tarii, nu cu Austria, pentru ca de la Bruxelles vin directivele pentru intarirea granitelor.

Romania poarta negocieri direct cu Austria pentru eliminarea controalelor la granitele terestre din interiorul Spatiului Schengen, o masura la care Guvernul de la Bucuresti tot spera de ani de zile, insa se pare ca procesul trebuie sa fie coordonat intens inclusiv cu cei de la Comisia Europeana, pentru a putea fi aplicat in cele mai bune conditii.

Bulgaria si Romania inca mai au multe obstacole de depasit inainte ca aderarea la Schengen sa devina o realitate fara limite, astfel ca ramane sa vedem de cat timp va mai fi nevoie pentru ca noi sa putem circula in mod liber pe oriunde prin Europa, lucru care desigur ca nu va fi foarte usor de obtinut, din pacate.

“Nu purtăm negocieri cu Austria, discutăm cu Comisia Europeană care trebuie să fie următorii paşi. Acest proces este coordonat de reprezentanţii Comisiei Europene şi de aceea, discuţiile sunt în principal cu aceştia. Bulgaria are sprijinul tuturor celorlalte ţări. Aceasta este o decizie în afara controlului autorităţilor bulgare. Întărim graniţa externă, achiziţionăm mai multe echipamente, reducând numărul migranţilor care trec pe acolo. În acest sens, Bulgaria se descurcă extrem de bine.”