Franta ar Avea Probleme in a Aloca Fonduri pentru Ajutarea Ucrainei

Franta ar Avea Probleme in a Aloca Fonduri pentru Ajutarea Ucrainei

Franta ar avea probleme serioase in a aloca fonduri pentru ajutarea Ucrainei, iar asta din cauza bugetului limitat pe care il are tara, insa guvernul de la Paris incearca sa realoce fonduri pentru a-i oferi Kievului sustinerea pe care o asteapta in momentul de fata.

Franta se confrunta cu aceste probleme din cauza faptului ca PIB-ul tarii pentru anul 2024 a fost revizuit in scadere, astfel ca 3 miliarde de euro care trebuiau sa fie trimise Ucrainei, au disparut, si ar trebui sa fie gasite resurse financiare alternative pentru acoperirea acestor pierderi.

“Franța întâmpină dificultăți în a plăti pentru Ucrainei un ajutor în valoare de 3 miliarde de euro din cauza unui buget limitat, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Reducerea cheltuielilor a dus la faptul că guvernul nu poate aloca fonduri pentru achiziționarea de rachete și artilerie pentru Ucraina.

Surse spun că ministerelor apărării, externe și finanțelor li s-a cerut să realoce fonduri și să găsească economii. Pe 18 februarie, Parisul și-a redus previziunile privind PIB-ul pentru 2024 și a spus că trebuie să economisească 10 miliarde de euro. De asemenea, a promis că va oferi un ajutor scump fermierilor care protestează.”