Hidroelectrica: Noua Instiintare IMPORTANTA pentru Toti Clientii privind Facturile

Hidroelectrica are o instiintare foarte importanta pentru toti clientii din Romania privind facturile, iata ce trebuie sa stie romanii acum.

hidroelectrica calculare

Hidroelectrica a emis o instiintare oficiala pentru toti clientii din Romania privind facturile pe care acestia le primesc in fiecare luna, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie felul in care se calculeaza aceasta, in functie de consumul pe care il inregistram in kWh, deci stim si de ce platim cat platim.

Hidroelectrica vine cu informatii de acest gen, pentru ca foarte multi oameni sunt interesati sa aiba un control cat mai clar asupra facturilor pe care le platesc, iar informatii precum cele de mai jos, sunt de foarte mare ajutor pentru a intelege mai clar pe ce anume platim bani in fiecare luna la companie.

Hidroelectrica are pe website-ul sau o lista lunga de intrebari si raspunsuri, menirea sa fiind de a ne ajuta sa intelegem mult mai clar cum anume se intampla multe dintre procesele pe care le deruleaza compania, si se emit facturile pentru care platim in fiecare luna, uneori chiar sume bune de bani.

Hidroelectrica: Noua Instiintare IMPORTANTA pentru Toti Clientii privind Facturile

Factura de energie electrică se emite lunar, iar valoarea ei se calculează în funcție de consumul măsurat în kWh, acesta determinându-se astfel:

  1. citirea indexului de pe contor de către Operatorul de Distribuție sau
  2. indexul transmis prin autocitire de către client, prin modalitățile puse la dispoziție de noi (după ce acesta este validat de Operatorul de Distribuție) sau
  3. cantitățile de energie lunare stipulate în convenția de consum, parte a contractului de furnizare.

Astfel, dacă nu se realizează citirea contorului de către Operatorul de Distribuție și nici nu se validează lunar indexul autocitit transmis de dumneavoastră, noi vom emite facturi de estimare conform datelor de măsură primite de la Operatorul de Distribuție.

În prezent, emitem facturile de energie electrică în baza datelor primite din partea Operatorilor de Distribuție (indecși citiți sau estimați de către Operatorii de Distribuție). În cazul în care sesizați neconcordanțe privind estimarea consumului, vă rugăm să vă actualizați convenția de consum și să ne-o transmiteți pentru a întreprinde demersurile privind actualizarea convenției de consum și la Operatorul de Distribuție.